Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σκωπτικός ο Γ. Βαρεμένος: Το κυβερνητικό γινάτι είναι πανάκριβο για τους φορολογούμενους

Ακύρωση ενεργών εργολαβιών για την κατασκευή του άξονα Πάτρα - Πύργος

Με σκωπτικό ύφος σχολιάζει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος τις πρωτοφανείς ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή για ακύρωση ενεργών εργολαβιών κατασκευής στον οδικό άξονα Πάτρα - Πύργος και την ένταξή του και πάλι στη σύμβαση παραχώρησης Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, όταν το 2013, με την αναθεώρηση των συμβάσεων, είχαν αφαιρεθεί τα 75 χλμ. με το κόστος κατασκευής ανέγγιχτο...

Ο Γ. Βαρεμένος επισημαίνει στη δήλωσή του ότι "ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής αρνήθηκε με τις δηλώσεις του σχετικά με τον δρόμο Πάτρα - Πύργος να αναγνωρίσει το λάθος του και με αδέξιο τρόπο προσπάθησε να διαχειριστεί το χάος που δημιούργησαν οι κυβερνητικές αποφάσεις. Ο Κ. Καραμανλής χρέωσε τους χειρισμούς και στον Κυρ. Μητσοτάκη ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι προτιμάει να αποζημιώσει τους εργολάβους παρά να τους αφήσει να ολοκληρώσουν τις εργασίες".

Σημειώνει πως ο υπουργός αρνείται πεισματικά εδώ και μισό χρόνο να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα, τη στιγμή που εμφανίζεται να κόπτεται για την ολοκλήρωση του έργου έως το 2023.

Στο ανέκδοτο της ημέρας ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει το κάλεσμα του υπουργού προς τους εργολάβους "να μην προτάξουν το γινάτι τους, όταν το δικό του και του κ. Μητσοτάκη το γινάτι βγάζει μάτι για το τι έχουν στο μυαλό τους, ενώ θα περιμένουν, λέει, τους επόμενους μήνες την απάντηση των Ευρωπαίων στα αλλόκοτα σχέδιά τους. Όλα αυτά εν ονόματι της επιτάχυνσης του έργου". "Αλαζονεία και υποκρισία! Το γινάτι σας παραείναι ακριβό για τον Έλληνα φορολογούμενο" καταλήγει.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις