Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Κτηματογράφηση / Κτηματογράφηση: Νέες παρατάσεις για υποβολή δηλώσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κτηματογράφηση / Κτηματογράφηση: Νέες παρατάσεις για υποβολή δηλώσεων

Παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο σε διάφορες περιοχές της επικράτειας δίνονται με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δ. Οικονόμου.

Ειδικότερα, από την 16 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Πρέβεζας και Άρτας, Λευκάδας και στους καλλικρατικούς Δήμους Αγιάς, Κιλελέρ, Λαρισαίων και Φαρσάλων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως την 31ή Οκτωβρίου για τις Π.Ε. Θάσου και Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας και στην Κοινότητα Οινόης στη Δυτική Αττική.

Από την 1η Οκτωβρίου 2019 μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2019 θα ισχύσει η παράταση στις Π.Ε. Δράμας και Ξάνθης, Βοιωτίας και Φωκίδας, Ηλείας και στους καλλικρατικούς Δήμους Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών - Αστερουσίων και Βιάννου της Π.Ε. Ηρακλείου.

Η ίδια προθεσμία ισχύει και για τους προκαποδιστριακούς Δήμους Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρινίου, Θεστιέων (πρώην Κοινότητες Καινουργίου, Προσηλίων), Νεάπολης και Παραβόλας και στις Κοινότητες Αγίου Νικολάου, Δοκιμίου, Καμαρούλας, Νέας Αβόρανης και Παναιτωλίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Από την 1η Οκτωβρίου έως την 29η Νοεμβρίου θα διαρκέσει η παράταση για περιοχές των Π.Ε. Καστοριάς και Φλώρινας, Εύβοιας, Αχαΐας, Λακωνίας, Σάμου, Ικαρίας και Χίου.

Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου μέχρι την 29η Νοεμβρίου θα διαρκέσει η παράταση για Κορινθία και Αργολίδα, ενώ από την 28η Σεπτεμβρίου έως την 29η Νοεμβρίου για τη Μεσσηνία.

Για την Π.Ε. Λασιθίου η προθεσμία είναι 8 έως 31 Οκτωβρίου. Έως 31 Οκτωβρίου 2019 επεκτείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων που έληξε χθες στους προκαποδιστριακούς Δήμους Ιωλκού (πρώην κοινότητες Αγίου Ονουφρίου, Ανακασιάς και Άνω Βόλου) και Νέας Ιωνίας και στις Κοινότητες Αγίου Βλασίου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Άλλης Μεριάς, Άνω Λεχωνίων, Διμηνίου, Δρακείας, Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου, Μακρινίτσης, Πορταριάς και Σταγιατών της Π.Ε. Μαγνησίας.

Μέχρι την 29η Νοεμβρίου θα ισχύσει η παράταση στις Σποράδες.

Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 9η Οκτωβρίου 2019 μέχρι την 29η Νοεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στους προκαποδιστριακούς Δήμους Αιγίου και Ερινεού (πρώην Κοινότητες Ζήριας, Νέου Ερινεού, Καμαρών) και στις Κοινότητες Αγίου Κωνσταντίνου, Βαλιμιτίκων, Δημητρόπουλου, Διγελιωτίκων, Κουλούρας, Λόγγου, Ροδοδάφνης, Σελιανίτικων, Σελινούντος και Τεμένης της Αχαΐας.

Για 14 ημέρες, 1 έως 14 Οκτωβρίου 2019, δίνεται παράταση στη Χαλκιδική, ενώ την 17η μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου θα ισχύσει η παράταση στις Κοινότητες Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων, Ξυλοκερίζης και Ισθμίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL