Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Μπελαβίλας: Ένα δήθεν DUTY FREE στον Πειραιά, δέκα φορές μεγαλύτερο από του «Ελ. Βενιζέλος»

"Όταν ο ΟΛΠ και ο Υπουργός Ναυτιλίας μας διαβεβαιώνουν μέσω του δημάρχου, ότι δεν θα κατασκευαστεί Mall στο νέο προβλήτα του Πειραιά, αλλά Duty Free Shops επιφάνειας 22.000 τ.μ., είτε κοροϊδεύουν ενσυνείδητα τον δήμαρχο και τα εμπορικά επιμελητήρια είτε προσπαθούν να κοροϊδέψουν όλους μας", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας.

Ο ΟΛΠ και ο Υπουργός Ναυτιλίας μας διαβεβαιώνουν μέσω του δημάρχου, ότι δεν θα κατασκευαστεί Mall στο νέο προβλήτα του Πειραιά, αλλά Duty Free Shops επιφάνειας 22.000 τ.μ.

Τα Duty Free Shops στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταλαμβάνουν έκταση 2.200 τ.μ. Από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» διέρχονται 25 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο. Όμως ο ΟΛΠ με 1-2 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιέρας το χρόνο ισχυρίζεται ότι χρειάζεται δέκα φορές μεγαλύτερο duty free.

Αν είναι αλήθεια αυτό που παρουσιάζει ο ΟΛΠ, τότε όλο το χειμώνα όταν θα ελλιμενίζονται ένα-δύο κρουαζιερόπλοια την εβδομάδα, θα κλειδώνει το γιγαντιαίο duty free και θα ανοίγει τις λίγες ώρες που θα έχει επιβάτες.

Θέλει δηλαδή να μας πείσει ο ΟΛΠ ότι θα κατασκευάσει ένα κτίριο με μέγεθος όσο αυτό της «Παγόδας» στον Άγιο Νικόλαο - το τεράστιο εγκαταλειμμένο σταθμό επιβατών - που δεν θα είναι mall αλλά μικρά εποχιακά μαγαζιά για καπνό, αλκοόλ και τουριστικά είδη!

Είτε λοιπόν κοροϊδεύουν ενσυνείδητα τον δήμαρχο και τα εμπορικά επιμελητήρια είτε προσπαθούν να κοροϊδέψουν όλους μας.

Καλή η προσπάθεια αλλά αυτά είναι απλή αριθμητική. Ούτε καν για άριστους…

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις