Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Δηκτικό το υπουργείο Οικονομίας / Δηκτικό το υπουργείο Οικονομίας: Επιστροφή στις πρακτικές της χρεοκοπίας από τη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δηκτικό το υπουργείο Οικονομίας / Δηκτικό το υπουργείο Οικονομίας: Επιστροφή στις πρακτικές της χρεοκοπίας από τη Ν.Δ.

Σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. εξαπέλυσε το υπουργείο Οικονομίας με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την ότι δεν έχει κανένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Την ώρα που το ‘αναπτυξιακό πρόγραμμα’ της Ν.Δ. συνοψίζεται σε δύο σελίδες, η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά, έπειτα από δεκαετίες αδράνειας, έχει διαμορφώσει την ολιστική Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, η οποία ήδη υλοποιείται στη βάση 100 προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και 40 ποσοτικοποιημένων στόχων με σαφή χρονοδιαγράμματα (KPIs)» αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας.

Το υπουργείο σχολιάζει πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια «υλοποιεί έναν πρωτόγνωρο αριθμό μεταρρυθμίσεων και μετασχηματισμών για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την απώλεια του 25% του ΑΕΠ μεταξύ 2010-2014, το «λουκέτο» 300.000 επιχειρήσεων και την εκτόξευση της ανεργίας στο 27%. Με γνώμονα τη στήριξη της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης και τον απεγκλωβισμό της από τη μέγγενη του ιδιωτικού χρέους, την ενίσχυση της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας».

Υπενθυμίζει επίσης πως η παρούσα κυβέρνηση ψήφισε τον νέο νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις, τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τον νόμο για την ίδρυση της αναπτυξιακής τράπεζας.

«Παράλληλα, στην κατεύθυνση του ποιοτικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας εφαρμόστηκαν το εκσυγχρονισμένο πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο και η ηλεκτρονική ίδρυση επιχειρήσεων, θεσμοθετήθηκε το Φόρουμ Βιομηχανίας, ενώ έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου για τον ριζικό μετασχηματισμό και μετεξέλιξη του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, όπου εισάγονται όλες οι σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού και συντονισμού της χρηματοδότησης" αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας.

Από εκεί και πέρα τονίζει: "Η επόμενη τετραετία είναι καθοριστική για την ελληνική οικονομία, τη δυναμική και τις προοπτικές της. Το προοδευτικό μεταρρυθμιστικό εγχείρημα των μεγάλων μετασχηματισμών πρέπει να συνεχιστεί. Το έλλειμμα της Νέας Δημοκρατίας να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα ή η απροθυμία της να παρουσιάσει τις πραγματικές προτάσεις της ουσιαστικά σημαίνει επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος, στις πρακτικές της, αυτές της χρεοκοπίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL