Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
180 προσλήψεις στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω ΑΣΕΠ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

180 προσλήψεις στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω ΑΣΕΠ

Στην ενίσχυση του δυναμικού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με 180 υπαλλήλους, γεωτεχνικούς και άτομα άλλων ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ, για την αναγκαία ανανέωση του προσωπικού, προχωρά ο υπουργός Σ. Αραχωβίτης.

Ειδικότερα, με υπογραφή του υπουργού προωθήθηκε στο ΑΣΕΠ η πρόσληψη 180 υπαλλήλων στο ΥΠΑΑΤ, οι 13 εκ των οποίων θα προσληφθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του υπουργείου Υγείας περί ΑμεΑ.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, “με τις προσλήψεις αυτές αρχίζουμε την αντίστροφη πορεία από αυτήν που χαράχτηκε από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες δυστυχώς επανέρχονται σήμερα στον δημόσιο διάλογο”.

Συγκεκριμένα, αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών είναι η εξής κατάσταση:

- Άνω του 30% των υπαλλήλων έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

- Το 38% των υπηρετούντων υπαλλήλων έχει ηλικία άνω των 50 ετών.

- Οι υπάλληλοι ηλικίας 31-40 ετών αποτελούν ποσοστό χαμηλότερο του 6% του συνόλου.

- Δεν υπάρχει κανείς υπάλληλος ηλικίας κάτω των τριάντα ετών.

Το έργο του υπουργείου είναι κατεξοχήν παραγωγικό, αναπτυξιακό και ελεγκτικό, δεδομένου ότι αφορά 650.000 αγρότες - κτηνοτρόφους, 16.000 αλιείς και παρεχόμενες υπηρεσίας σε όλη την επικράτεια (στεριά, εσωτερικά ύδατα και θάλασσα).

Με τις προαναφερθείσες προσλήψεις, 125 γεωτεχνικοί (45 γεωπόνοι, 46 κτηνίατροι και 23 ιχθυολόγοι) αλλά και 10 ΤΕ Γεωπονικού, 6 ΠΕ πληροφορικής και άλλες ειδικότητες, έρχονται να αναβαθμίσουν το σημαντικό αυτό έργο.

- Εξάλλου, ο υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της ρύθμισης του ΥΠΕΝ που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με την οποία επιτρέπεται η χρήση έως 30 στρεμμάτων σε αγρούς που έχουν μετατραπεί σε δάση για γεωργική ή δενδροκομική καλλιέργεια, καθώς, όπως είπε, “επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα των αγροτών και αποδίδονται εκτάσεις στην γεωργική παραγωγή”.

Με τη χρήση των εργαλείων της δασικής νομοθεσίας οι αγρότες μπορούν να φέρουν τις εκχερσωμένες εκτάσεις σε νόμιμο καθεστώς αλλαγής χρήσης, με αποτέλεσμα να μην τεθούν σε κίνδυνο οι ενισχύσεις, που λαμβάνουν και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η ορεινή και αγροτική οικονομία προσφέροντας εργασία και εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες

Παράλληλα, στον νέο νόμο περιλαμβάνεται και παράταση για την άσκηση ένστασης κατά αναρτημένων δασικών χαρτών έως τις 30.8.2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL