Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Κατερίνα Παπανάτσιου: "Τα θετικά μέτρα ήρθαν για να μείνουν"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατερίνα Παπανάτσιου: "Τα θετικά μέτρα ήρθαν για να μείνουν"

Όλα τα θετικά μέτρα που νομοθετήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα είναι μόνιμου χαρακτήρα, ήρθαν για να μείνουν, τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και πρόσθεσε σχετικά: "Το σχέδιό μας για τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας και την άρση αδικιών του παρελθόντος έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται. Συνεχίζουμε έχοντας πάντα γνώμονα τις ανάγκες των πολλών".

Η Κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή δύο πολύ σημαντικών μέτρων στήριξης της κοινωνικής πλειονότητας, η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην εστίαση και την ενέργεια, καθώς και το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα χρέη προς την εφορία. Σημείωσε ότι η μείωση του ΦΠΑ θα έχει άμεση θετική επίδραση στο σύνολο των πολιτών και των επιχειρήσεων. Αναφορικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία υποβολής της αίτησης για την ένταξη σε ρύθμιση γίνεται ηλεκτρονικά για τη διευκόλυνση των πολιτών. Σε άλλα σημεία της συνέντευξής της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε τα εξής

- Έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στην εφορία. Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, πρώην επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους, αγρότες, το σύνολο των πολιτών μπορούν να κάνουν αίτηση για ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα taxisnet. Είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία υποβολής αίτησης για την ένταξη σε ρύθμιση οφειλών γίνεται ηλεκτρονικά για τη διευκόλυνση των πολιτών.

- Ξεκίνησε η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα τρόφιμα και στην εστίαση, καθώς και από το 13% στο 6% στην ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, τηλεθέρμανση). Πρόκειται για μέτρο με άμεση θετική επίδραση στο σύνολο των πολιτών και στις επιχειρήσεις, μέτρο που αναμένεται να ενισχύσει την κατανάλωση και να συμβάλει στην αναθέρμανση της οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL