Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ένεση" ρευστότητας στους αγρότες

Ενισχύσεις πάνω από 122 εκατ. από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε ουσιαστική “ένεση” ρευστότητας προς τον αγροτικό κόσμο, με την ομαλή και έγκαιρη καταβολή πληρωμών ενισχύσεων, χθες και προχθές, που συνολικά ξεπερνούν τα 122 εκατ. ευρώ, προχώρησαν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα, μέσα σε δύο ημέρες, τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη, ολοκληρώθηκε μια ακόμα μεγάλη παρτίδα πληρωμών, συνολικού ύψους 122.378.276,8 ευρώ, που αφορούν σε:

- Άμεσες και κυρίως συνδεδεμένες ενισχύσεις για τις αιτήσεις ενίσχυσης έτους 2018, συνολικού ύψους 110.972.923,19 ευρώ, σε πάνω από 69.000 δικαιούχους.

- Συμπληρωματική πληρωμή σε 15.700 δικαιούχους του μέτρου 13 “Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για τις αιτήσεις 2018, γνωστού ως εξισωτική αποζημίωση, συνολικού ύψους 10.365.941,40 ευρώ.

- Την κρατική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) για την καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων, ύψους 1.039.412,21 ευρώ, σε 356 δικαιούχους.

Ο αρμόδιος υπουργός Σ. Αραχωβίτης μίλησε για σημαντική ένεση ρευστότητας σε χιλιάδες αγρότες δικαιούχους άμεσων και έμμεσων ενισχύσεων - κυρίως συνδεδεμένων με την παραγωγή σημαντικών ελληνικών προϊόντων, αλλά και υπολοίπων της εξισωτικής αποζημίωσης.

Όπως τόνισε, "δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για τους αγρότες μας αυτή η περίοδος είναι καθοριστική για τις καλλιεργητικές εργασίες της εαρινής περιόδου, πέραν των αναγκών που έχουν ενόψει της εορτής του Πάσχα". Σημείωσε δε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία στη χώρα μας, καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια ολοκλήρωσης των προβλεπόμενων ελέγχων και οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στον τομέα βόειου και αιγοπροβείου κρέατος χορηγούνται στους δικαιούχους νωρίτερα κατά ένα μήνα σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται ότι για οκτώ καθεστώτα συνδεδεμένων ενισχύσεων θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη παρτίδα πληρωμών, μετά το Πάσχα. Επίσης, οι ενισχύσεις στον τομέα της κτηνοτροφίας, συνολικού ποσού 3.343.610 ευρώ, οι ενισχύσεις για τα μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους που εκκρεμούν αναφορικά με τις αιτήσεις έτους 2018 (μαστίχα Χίου, γάλα με προορισμό την παραγωγή τυριού και αμπελώνες για παραγωγή οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ) και τυχόν υπόλοιπα για τις ενισχύσεις που έχουν ήδη καταβληθεί, θα χορηγηθούν το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου 2019.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις