Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τη Μεγάλη Τετάρτη η νέα δόση του ΚΕΑ για 246.755 δικαιούχους

Η ενίσχυση αφορά αιτήσεις που εγκρίθηκαν μέχρι τις 31 Μαρτίου

Σημαντική οικονομική ανάσα πρόκειται να πάρουν χιλιάδες πολίτες μέσα στις γιορτές του Πάσχα, καθώς η νέα δόση του ΚΕΑ θα καταβληθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου. Η νέα δόση του ΚΕΑ καταβάλλεται τέσσερις μέρες νωρίτερα από τη συνηθισμένη ημέρα καταβολής, η οποία γίνεται στις 28 του κάθε μήνα.

Το ύψος του ποσού ανέρχεται συνολικά στα 54.315.532,86 ευρώ και αντιστοιχεί σε 264.755 δικαιούχους. Από το μέτρο υποστηρίζονται όμως πολύ περισσότεροι, καθώς η αίτηση δεν αφορά μόνο εκείνον που την υπέβαλε, αλλά συνολικά το νοικοκυριό. Επομένως πάνω από 565.000 άτομα πρόκειται να υποστηριχθούν από το επίδομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ, όπως υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται -και μόνο σε αυτήν- για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Κ.Θ.Π.

Δείτε όλα τα σχόλια