Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Συνεχίζεται το "ράλι" στα ελληνικά ομόλογα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζεται το "ράλι" στα ελληνικά ομόλογα

Η απόδοση των δεκαετών ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου υποχώρησε και πάλι χθες κατά μονάδες βάσης, στο 3,27%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2005, πλησιάζοντας το ιστορικά χαμηλό ρεκόρ του 3,203%.

Το παραπάνω αποτελεί σαφές δείγμα της βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας σε πολλά επίπεδα, καθότι οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων μειώνονται επί 13 συνεχόμενες συνεδριάσεις, κάτι το οποίο προμηνύει ότι επίκειται σε σύντομο χρονικό διάστημα η επόμενη “έξοδος” του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές. Άλλωστε, μέσα στις επόμενες μέρες, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει τη συγκατάθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 3,7 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο φαίνεται τυπική διαδικασία, αφού και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ έχει ταχθεί δημόσια υπέρ μιας τέτοιας κίνησης.

«Η Ελλάδα είναι ο κορυφαίος παίκτης και σύντομα θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερα πρωτοσέλιδα εφόσον οι αποδόσεις των δεκαετών πέφτουν στο χαμηλότερο ιστορικό όλων των εποχών» αναφέρουν οι αναλυτές της Commerzbank A.G.

Τέλος, «κατά γενική εκτίμηση, η ελληνική οικονομία ακολουθεί θετική πορεία, με την έξοδο από το Μνημόνιο, την επιτυχή πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και τη σταδιακή αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης να τονώνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών» επισημαίνει ο ΣΕΒ στο μηναίο δελτίο επισκόπησης των οικονομικών εξελίξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL