Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δηκτική απάντηση Τσακαλώτου σε Μητσοτάκη: Η μεσαία τάξη έχασε 5.258 ευρώ από το 2011 ώς το 2014

Eurokinissi

Το ετήσιο εισόδημα αυξήθηκε κατά 146 ευρώ το 2015-2016

"Αιχμηρή" απάντηση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Με αφορμή τη συνέντευξη στο Reuters του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί δήθεν επιστροφής στη μεσαία τάξη όσων πήρε ο Τσίπρας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρει τα εξής: «Τα δεδομένα: Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5.258 ευρώ. Τα έτη 2015-16 αυξήθηκε κατά 146 ευρώ. Το 2018 η αύξηση αναμένεται σαφώς μεγαλύτερη λόγω και της ανάπτυξης". Και καταλήγει: "Με βάση αυτά τα δεδομένα, μήπως ο κ. Μητσοτάκης θα είχε την ευγενή καλοσύνη να μας πει πώς -στην απίθανη περίπτωση που βγει- θα αποζημιώσει τη μεσαία τάξη για τις απώλειες που είχε επί των κυβερνήσεων Ν.Δ.;».

Κοντολογίς, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ το ετήσιο εισόδημα αυξήθηκε, ενώ επί Νέας Δημοκρατίας μειώθηκε.

Γ.Α.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις