Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες ενόψει Eurogroup
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες ενόψει Eurogroup

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΧΡ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Υπό εξέταση από τους θεσμούς βρίσκεται το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που αναμένεται να τεθεί σήμερα σε ψηφοφορία στη Βουλή, ενώ σε γενικές γραμμές επικρατεί αισιοδοξία πως το Eurogroup της 5ης Απριλίου θα είναι σε θέση να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης του περίπου  1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι θεσμοί εξετάζουν αυτή τη στιγμή το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένουν επίσης και τη δευτερεύουσα νομοθεσία που θα παρουσιαστεί “τις επόμενες ημέρες” προκειμένου να υπάρξει “συνολική αξιολόγηση”. “Οι θεσμοί συνεχίζουν να εργάζονται με τις ελληνικές αρχές για να διευθετήσουν τα εναπομείναντα ζητήματα και να διασφαλίσουν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία πριν από το Eurogroup της 5ης Απριλίου” σημειώνει ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΥΓΗΣ, ήδη με το κατατεθέν νομοσχέδιο έχει διαπιστωθεί πρόοδος σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες που υπήρχαν στο παρελθόν επί των πιο σημαντικών ζητημάτων. Ωστόσο παραμένουν ανοιχτά κάποια σημεία που αφορούν και τη δευτερεύουσα νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται εφικτό τα εν λόγω ζητήματα να διευθετηθούν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να υπάρξει θετική απόφαση στο Eurogroup για την αποδέσμευση του 1 δισ. από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει λαμβάνειν 644 εκατ. ευρώ από την επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SΜP) και 330 εκατ. από την αναστολή της προσαύξησης του επιτοκίου της δεύτερης δανειακής σύμβασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL