Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Κ. Παπανάτσιου: Ετοιμάζεται νέος νόμος για κατασχέσεις και ακατάσχετο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Παπανάτσιου: Ετοιμάζεται νέος νόμος για κατασχέσεις και ακατάσχετο

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο χορήγησης παράτασης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, λέγοντας χαρακτηριστικά με δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 πως, "αν χρειαστεί, αν προκύψει ανάγκη, θα υπάρξει παράταση".

Η υφυπουργός ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα ανοίγει η εφαρμογή για την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης. Όσοι προμηθευτούν πετρέλαιο ώς τις 15 Ιανουαρίου 2019 θα πληρωθούν ώς τις 15 Φεβρουαρίου. Οι υπόλοιποι θα πληρωθούν στις 15 Ιουνίου, ανέφερε η Κ. Παπανάτσιου και πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα ότι πλέον το επίδομα θέρμανσης αφορά περισσότερους πολίτες, καθώς εντάχθηκαν καινούργιοι ορεινοί δήμοι και διευρύνθηκαν τα περιουσιακά κριτήρια.

Σημειώνεται σχετικά ότι το φετινό ποσό της επιδότησης αυξάνεται σε σχέση με αυτό που δόθηκε πέρυσι. Συγκεκριμένα, από 0,125 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που ήταν πέρυσι, το φετινό ποσό αυξάνεται στο 0,160 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης. Τα περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους αυξάνονται από 100.000 ευρώ σε 130.000 ευρώ για τους άγαμους και από 200.000 ευρώ σε 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Μετά τη μεταρρύθμιση του "Κλεισθένη", νέοι δήμοι χαρακτηρίστηκαν ως «ορεινοί», με αποτέλεσμα να εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη και να δικαιούνται περισσότερα λίτρα επιδότησης.

Σε περισσότερους το κοινωνικό μέρισμα

Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα, η υφυπουργός τόνισε στις δηλώσεις της ότι περιλαμβάνονται πλέον πολύ περισσότεροι πολίτες τα προηγούμενα χρόνια. Μεμονωμένες είναι, όπως είπε, οι περιπτώσεις όσων απορρίφθηκαν και το δικαιούνταν, ενώ πιθανό είναι να υπήρξαν λάθη στις αιτήσεις.

Εξετάζεται δικαιότερο φορολογικό σύστημα

Η Κ. Παπανάτσιου διευκρίνισε ότι εξετάζεται στο υπουργείο ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα προσθέτοντας ότι τις φορολογικές κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο "τις υπολογίζουμε και τις προγραμματίζουμε".

"Το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να νομοθετεί για να μην κατάσχεται το εκάστοτε επίδομα" είπε η υφυπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα επιδόματα και φέρνοντας ως παράδειγμα τις 7.500 αγροτικές επιδοτήσεις που δεν δεσμεύονται και είναι ακατάσχετες. Όπως είπε, "μπορούν από σήμερα οι παραγωγοί που τους είχαν δεσμευθεί τα χρήματα να ζητήσουν τα χρήματα από την τράπεζα. Το επόμενο διάστημα θα νομοθετήσουμε και για τις κατασχέσεις και το ακατάσχετο" ανέφερε η υφυπουργός.

Εξετάζονται οι 120 δόσεις

Μιλώντας για τις 120 δόσεις η κ. Παπανάτσιου είπε ότι εξετάζεται από το υπουργείο να υπάρξουν ρυθμίσεις, το επόμενο διάστημα, για τους οφειλέτες που δεν είναι ενεργοί επαγγελματίες. Οι ενεργοί επαγγελματίες θα πρέπει να ενταχθούν στον εξωδικαστικό και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Αύξηση για αφορολόγητο με κάρτες

Ακόμη, όπως ανέφερε η υφυπουργός, θα υπάρχει αύξηση για το κτίσιμο του αφορολογήτου από συναλλαγές με κάρτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL