Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Ανοδικά οι αποδόσεις των Ιταλικών ομολόγων μετά τις διαφωνίες για τις δαπάνες στον προϋπολογισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοδικά οι αποδόσεις των Ιταλικών ομολόγων μετά τις διαφωνίες για τις δαπάνες στον προϋπολογισμό

Ανοδικά κινούνται εκ νέου οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων στις δευτερογενείς αγορές, αντιστρέφοντας τα κέρδη της προηγούμενης περιόδου, με τους αναλυτές να αποδίδουν την μαζική πώληση στην απειλή από τον επικεφαλής του κινήματος 5 Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο να εγκαταλείψει τον κυβερνητικό συνασπισμό αν τα αιτήματά του για τις κρατικές δαπάνες στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 δεν υιοθετηθούν.

«Αν δεν βρούμε τους πόρους καλύτερα να πάμε σπίτι μας. Είναι μάταιο να συνεχίσουμε», δήλωσε ο Ντι Μάιο στο ραδιοσταθμό Radio 24.

Η κυβέρνηση διαψεύδει το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ για να βρεθούν χρήματα για τον νέο κρατικό προϋπολογισμό

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία εξετάζεται η αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας, ώστε να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για τις ανάγκες του επόμενου κρατικού προϋπολογισμού.

 «Ο στόχος είναι η βαθμιαία εφαρμογή των δεσμεύσεων που περιέχονται στο κυβερνητικό συμβόλαιο διατηρώντας, παράλληλα, την δημοσιονομική ισορροπία», τόνισε ο ιταλός υπουργός οικονομικών, Τζοβάννι Τρία. Τόσο ο Τρία, όσο και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, υπογράμμισαν, δε, ότι δεν ελήφθη ποτέ υπόψη το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο φόρος προστιθέμενης αξίας, κάτι που συνεπιφέρει και επιβάρυνση για τους πολίτες.

 Ο Κόντε δήλωσε, επίσης, ότι στην φάση αυτή ο νέος κρατικός προϋπολογισμός είναι υπό κατάρτιση και, κατά συνέπεια, δεν έχει νόημα να γίνεται αναφορά σε τυχόν αύξηση και σε συγκεκριμένα ποσοστά της σχέσης ελλείμματος-Αεπ.

 Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, μιλώντας σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό χαρακτήρισε «ψευδή είδηση» την μελλοντική αύξηση του Φπα, διότι, όπως είπε, «η κυβέρνηση αυτή δεν παίζει, και δεν θα επιτρέψει να βγουν, τα χρήματα, από το παράθυρο για να ξαναμπούν, αμέσως μετά, από την πόρτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL