Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έκδηλος πανικός για τη μη περικοπή των συντάξεων

Τρέμουν Ν.Δ. και φίλια ΜΜΕ

Πανικοβάλλονται στην Πειραιώς στη σκέψη και μόνο ότι θα καταργηθεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων από την παρούσα κυβέρνηση. Και όπως συμβαίνει σε τέτοιες καταστάσεις, η μετάδοση του πανικού είναι ταχεία και προσβάλλει το “κοντινό περιβάλλον” της ηγεσίας της Ν.Δ.

Στη θέση της τελευταίας φράσης θα μπορούσε ο “έχων φαντασία αναγνώστης” να συμπεριλάβει τις εφημερίδες “Φιλελεύθερος” και “Τα Νέα”, οι οποίες έσπευσαν να καταγράψουν πρωτοσέλιδα την "ανησυχία" τους μην τυχόν και πραγματοποιηθούν οι περικοπές (ή μήπως το αντίθετο;). Πάλι η φαντασία του αναγνώστη αφήνεται ελεύθερη.

Η μεν πρώτη ανακάλυψε στον τίτλο της “Παρακάλια για ψαλίδι σε δόσεις”, όταν είναι γνωστή σε όλους τους τόνους και σε κάθε επίπεδο η πρόθεση της κυβέρνησης για πλήρη κατάργηση του μέτρου στη βάση του ότι υπάρχει υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα και του ότι δεν τίθεται ζήτημα διαρθρωτικής διάστασης του μέτρου. Άλλωστε δεν υπάρχει ούτε ένας από τους θεσμούς που να έκανε λόγο για... σαλαμοποίηση.

Στον υπέρτιτλο φιλοξενείται το μήνυμα Γιούνκερ περί τήρησης των συμφωνηθέντων. Τι κι αν “έπεσε” μετά... σύρμα από την Κομισιόν ότι ο πρόεδρος εκφράζεται γενικά πολιτικά, κάνοντας παράλληλα λόγο για περιθώρια αλλαγών.

"Τα Νέα" πιο... υποψιασμένα, φέρουν τον τίτλο "Σκωτσέζικο ντους στους συνταξιούχους" και υπέρτιτλο "1.000.000 όμηροι των παιχνιδιών μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών". Λίγο έως πολύ (και εδώ θα χρειαστεί η φαντασία του αναγνώστη), καθώς δεν συνοδεύεται από κατάλληλη εικονογράφηση (και αυτό είναι μέρος της κριτικής, για να εξηγούμαστε, έτσι;), παρουσιάζουν τους Τσακαλώτο, Χουλιαράκη και Γιούνκερ έτοιμους να βάλουν 1 εκατ. συνταξιούχους σε μια... μπανιέρα, όπου μία ο ένας ανοίγει τη... βάνα με το ζεστό και την άλλη ο έτερος με το κρύο. Ε, δεν είναι και Πινοσέτ να προσφέρουν αφειδώς κοινωνικές λύσεις για τους ασφαλισμένους.

Γ.Α.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο