Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κρέτσου όπως... Μοσκοβισί για τη Ν.Δ.

Μετά τον Πιέρ Μοσκοβισί, η Ν.Δ. είναι έτοιμη να αμφισβητήσει τα λεγόμενα και έτερης Ευρωπαίας επιτρόπου, αντιλαμβανόμενη προφανώς το αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει η πολιτική που ακολουθεί....

Μετά τον Πιέρ Μοσκοβισί, η Ν.Δ. είναι έτοιμη να αμφισβητήσει τα λεγόμενα και έτερης Ευρωπαίας επιτρόπου, αντιλαμβανόμενη προφανώς το αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει η πολιτική που ακολουθεί. Αυτή τη φορά, το επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπό την καθοδήγηση της εκπροσώπου Τύπου και ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, έθεσε ουσιαστικά εν αμφιβόλω τα όσα επίσημα έχουν αναφέρει ξανά και ξανά τόσο η Κομισιόν όσο και η αρμόδια επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου αναφορικά με την απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ από την Ελλάδα. Και προσπάθησε να το κάνει μέσω του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Αλέξη Χαρίτση.

Για «μη απάντηση» από τον Αλέξη Χαρίτση έκανε λόγο η Ν.Δ. με αφορμή όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός μετά τις δύο ερωτήσεις που δέχτηκε από τη Μαρία Σπυράκη. «Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης, κατά την παρουσία του σήμερα (σ.σ.: χθες) το πρωί στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (REGI), δέχθηκε από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Μ. Σπυράκη δύο συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με το χαμηλό ποσοστό διοχέτευσης των ευρωπαϊκών πόρων στην πραγματική οικονομία και τη μη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο Αλ. Χαρίτσης δεν έδωσε επαρκείς απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ.

Και είναι να απορεί κανείς με το παραπάνω περιεχόμενο, καθώς όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν τις σημαντικές επιτυχίες στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αυτό αποτυπώθηκε στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο (πρώτη φορά κάλεσαν υπουργό στην επιτροπή REGI να παρουσιάσει το ομολογουμένως επιτυχημένο έργο του), ενώ μοναδική παραφωνία αποτέλεσε η Μ. Σπυράκη. Μάλλον δεν θα αντιλήφθηκε την ανάρτηση της Κ. Κρέτσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ανέφερε: "Τον συγχάρηκα (σ.σ.: τον Αλέξη Χαρίτση) για τη μέχρι στιγμής καλή υλοποίηση των έργων στην Ελλάδα που χρηματοδοτούνται από την πολιτική συνοχής".

Γ.Α.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο