Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Eurogroup: Το τελευταίο των... μνημονιακών

Συνεδριάζουν σήμερα οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για χρέος και μεταμνημονιακή επιτήρηση

Το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της μνημονιακής περιόδου για την Ελλάδα αναμένεται να γίνει σήμερα στο Λουξεμβούργο, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν. Την ελπίδα και την αξιολόγηση που εξέφρασε προχθές η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ για το ελληνικό πρόγραμμα, ότι θα οδηγηθεί τώρα σε καλό τέλος, συμμερίζεται και ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπό του Ζανέτ Σβάμπεργκερ, η οποία έκανε επιπλέον λόγο για «επιτυχία», αν λάβει κανείς υπόψη τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας.

Στόχος της σημερινής συνεδρίασης είναι να καθοριστεί η επιπλέον ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο τρόπος με τον οποίο θα πορευτεί η χώρα μεταμνημονιακά, αλλά και η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης με τη συνεπακόλουθη έγκριση τηςτελευταίας δόσης του προγράμματος.
 

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη ΑΥΓΗ

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι αναποφάσιστοι

Έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο. Και είναι γεγονός ότι όλες οι εκλογές, ακόμα και αν δεν αναδεικνύουν κυβέρνηση, έχουν πολύ μεγάλη πολιτική σημασία. Πολύ περισσότερο, όταν γίνονται σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο