Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
Υψηλές επαφές Παπαδημητρίου με επενδυτές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υψηλές επαφές Παπαδημητρίου με επενδυτές

"Μπαράζ" επαφών σε Ευρώπη και Αμερική ξεκινάει το επόμενο διάστημα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, όπου και θα έχει σημαντικές επαφές για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες της "Α". Το όλο εγχείρημα πραγματοποιείται στο πλαίσιο προώθησης της Ελλάδας ως αναβαθμισμένου επενδυτικού προορισμού στη διεθνή επενδυτική κοινότητα και γι' αυτό θα συνοδεύσουν τον υπουργό στελέχη του Οργανισμού Enterprise Greece, αλλά και διάφορες επιχειρηματικές αποστολές.

Τον Απρίλιο στην Παγκόσμια Τράπεζα

Τον Απρίλιο θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Θα πραγματοποιηθεί ραντεβού με τον Philippe Le Houérou διευθυντή του IFC (χρηματοδοτικού βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας) με στόχο την περαιτέρω χρηματοδότηση του Ταμείου Συμμετοχών. Επιπλέον, πρόκειται να πραγματοποιήσει και μια σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων με σημαντικούς επενδυτές ως follow-up παλαιότερων συναντήσεών του στην ίδια πόλη. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα μεταβεί στο Λος Άντζελες προκειμένου να παρουσιάσει τις αναδυόμενες ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας στον τομέα της ψυχαγωγίας και του κινηματογράφου, ιδιαίτερα μετά το νέο πλαίσιο χρηματοδοτικής ενίσχυσης κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς και σε άλλους τομείς, όπως τα στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών, οι ακαδημίες ανάδειξης ταλέντων και εκπαίδευσης επαγγελματιών του κινηματογράφου, τα θεματικά πάρκα, ο τουρισμός και φυσικά ο τομέας υψηλής τεχνολογίας (ΤΠΕ) που ακμάζει στην εν λόγω πολιτεία και η χώρα μας διαθέτει σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό που θα μπορούσε να υποστηρίξει επενδύσεις τέτοιου τύπου.

Συναντήσεις στη Φραγκφούρτη

Τον Μάιο ο ίδιος θα μεταβεί στη Φραγκφούρτη προκειμένου να συμμετάσχει σε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, καθώς και επενδυτές, εκπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων, κεντρικών τραπεζών και άλλων χρηματοδοτικών οργανισμών, με στόχο τη διερεύνηση του ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση μεγάλων επενδύσεων στη χώρα μας από τους οργανισμούς αυτούς.

Roadshow στις ΗΠΑ τον Ιούνιο

Τον Ιούνιο ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα είναι επικεφαλής αποστολής Οικονομικού Roadshow στις ΗΠΑ με σταθμούς στις πόλεις Ουάσιγκτον, Σικάγο και Νέα Υόρκη. Στην Ουάσιγκτον θα συναντηθεί με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, επιχειρηματίες, γερουσιαστές και επιφανή μέλη της ομογένειας, ενώ θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε δημόσιους οργανισμούς με αντικείμενο την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα. Οι συναντήσεις του υπουργού στην πόλη θα περιλαμβάνουν και εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών funds και νομικών γραφείων που κάνουν συμβουλευτική σε πελάτες με πολύ υψηλή προσωπική περιουσία που αναζητούν επενδυτικές εναλλακτικές και διατηρούν ένα σταθερό ενδιαφέρον για τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται. Στη συνέχεια, ο υπουργός θα μεταβεί σε Σικάγο και Νέα Υόρκη προκειμένου να ενημερώσει επιχειρηματίες και επενδυτές στους τομείς των ακινήτων, του τουρισμού, της ενέργειας, της υψηλής τεχνολογίας, της υγείας αλλά και να παρουσιάσει τα σημαντικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στην ανερχόμενη διεθνώς τάση της συγκέντρωσης των ενδοομιλικών υπηρεσιών.

Στο Λονδίνο

Τον Σεπτέμβριο θα συμμετέχει στο Road Show του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους επενδυτικών ομίλων, ενώ δεν αποκλείεται την άνοιξη να μεταβεί και στο Βερολίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL