Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Σήμερα στην Αυγή: ΕΝΦΙΑ - Μεταφορά βαρών στους μεγαλοϊδιοκτήτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: ΕΝΦΙΑ - Μεταφορά βαρών στους μεγαλοϊδιοκτήτες

Ανακατανομή βαρών προς όφελος της μικρότερης περιουσίας δείχνουν τα στοιχεία της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ για το 2016 που ανακοινώθηκαν χθες, διαψεύδοντας πλήρως την εικόνα της καταστροφολογίας που καλλιεργούσαν επί μήνες τα γνωστά συστημικά μέσα ενημέρωσης. Τέσσερις στους δέκα πολίτες ή νοικοκυριά θα πληρώσουν μικρότερο φόρο και δύο στους τρεις μικρότερο ή ίδιο. Ένα ποσοστό 25% θα έχει οριακή επιβάρυνση έως 10 ευρώ και μόνο το 4,25% θα επιβαρυνθεί, άνω των 50 ευρώ, κυρίως ιδιοκτήτες με περιουσία μεγάλη ή σε ακριβές περιοχές. Τη διαβεβαίωση περαιτέρω βελτιώσεων στην κατεύθυνση ελάφρυνσης των εισοδηματικά χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων παρείχε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

https://www.avgi.gr/subscriptions

Απολύτως αδιάβλητη διαδικασία από το πρωί σε σφραγισμένο κτήριο

8 υποψήφιοι για 4 άδειες

Ν. Παππάς: "Η Ν.Δ. να ανασκευάσει τη θέση της και να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό", "Οι νόμοι ισχύουν για όλους, ανεξαρτήτως τσέπης, ονόματος και ενδόξου παρελθόντος ή μέλλοντος" * Όλ. Γεροβασίλη: "Θα υπάρχει χρόνος προσαρμογής ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν άδειες. Προβλέπεται να είναι μέχρι 90 ημέρες μάξιμουμ και μετά όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμπει" 

Σύμπτωση απόψεων με Μοσκοβισί

Πριν από το 2017 τα μέτρα για το χρέος

Η χθεσινή συνάντηση Τσακαλώτου, Σταθάκη και Χουλιαράκη με τον Π. Μοσκοβισί έδειξε ότι και οι δύο πλευρές θεωρούν σημαντικό να υπάρξει εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους πριν από το τέλος του χρόνου.

Η δέσμευση γίνεται πράξη

Το Σκοπευτήριο στον Δήμο Καισαριανής!

Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται πράξη και με τροπολογία το Σκοπευτήριο, αφού αποτράπηκε η προσπάθεια πώλησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ, περνά επιτέλους στον Δήμο Καισαριανής με στόχο την ανάδειξη της έκτασης ως χώρου ιστορικής μνήμης της Εθνικής Αντίστασης.

Νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση

Η συζήτηση στη Βουλή, σε αδιέξοδο το ΠΑΣΟΚ

Οι δύο τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας που αφορούν την Ειδική Αγωγή και την ιδιωτική εκπαίδευση, που θα συζητηθούν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, οδηγούν σε αδιέξοδο τη στείρα αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ, καθώς όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών όσο και το ιστορικό στέλεχος Απόστολος Κακλαμάνης καλούν τη Φώφη Γεννηματά να τις υπερψηφίσει.

Για ΕΠΟ - πρωτάθλημα

UEFA - FIFA συμφωνούν με Κοντονή

Υπό "εποπτεία" έθεσαν την ΕΠΟ οι διεθνείς ομοσπονδίες, συμφωνώντας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Στ. Κοντονή. Οι αντιπροσωπείες FIFA και UEFA, που συναντήθηκαν χθες μαζί του, συντάχθηκαν με τη θέση του υφυπουργού και προανήγγειλαν ανατροπή της επίμαχης απόφασης της ΕΠΟ κατόπιν της οποίας ο Στ. Κοντονής θα ανάψει το "πράσινο φως" για έναρξη του πρωταθλήματος έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Συρία: Αμερικανική δυσφορία για τα παιχνίδια πολέμου του Ερντογάν

Έξω φρενών είναι οι Αμερικανοί με την απόφαση του Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία για να καταδιώξει τους Κούρδους μαχητές του YPG, καίριου συμμάχου της Ουάσιγκτον στον αγώνα κατά του ISIS.

Γερμανία: Τραπεζίτες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκεται όλο το οικονομικό και συντηρητικό πολιτικό κατεστημένο της Γερμανίας εξαιτίας της πολιτικής του Μάριο Ντράγκι στην ΕΚΤ "αναθεματίζοντας" τα χαμηλά επιτόκια και μεμψιμοιρώντας για τις οικονομικές απώλειες που προκαλούν στη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL