Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής / Λιγότερο από 5% των επιχειρήσεων εντάχθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής / Λιγότερο από 5% των επιχειρήσεων εντάχθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στο κανάλι του Kontra, επανέλαβε ότι αν δεν βρεθεί τρόπος άρσης του αποκλεισμού των επιχειρήσεων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τότε πολύ σύντομα θα έχουμε «βροχή λουκέτων» και εκτίναξη της ανεργίας. Η πρόταση του ΕΕΑ είναι να δοθούν κεφάλαια κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις απευθείας από την ΑΑΔΕ.

Πτώση 40% τζίρου στο κέντρο

Σε ό,τι αφορά την κίνηση στην αγορά εν μέσω κορωνοϊού, φαίνεται, όπως επισήμανε ο πρόεδρος, ότι οι καταναλωτές προτιμούν τις τοπικές αγορές και επιλέγουν πιο δύσκολα το κέντρο της Αθήνας λόγω και του φόβου της μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η πτώση του τζίρου στο κέντρο ανέρχεται σε περίπου 40%, ενώ στους περιφερειακούς δήμους περιορίζεται στο 20%.

Από εκεί και πέρα, ο Γ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε και στην εν εξελίξει ψηφιοποίηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για το ηλεκτρονικό εμπόριο, ο πρόεδρος σημείωσε ότι, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε το Επιμελητήριο και θα παρουσιαστεί σύντομα, στην εποχή του κορωνοϊού οι πωλήσεις μέσω Διαδικτύου αυξήθηκαν κατά 200%, ενώ ένα μέρος των καταναλωτών συνεχίζει τις online αγορές. Θετική χαρακτήρισε ο Γ. Χατζηθεοδοσίου και την ψηφιοποίηση στο Δημόσιο, εκτιμώντας ότι συμβάλλει στην ενίσχυση του επιχειρείν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL