Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Προωθείτε ιδιωτικοποίηση οφέλους με κοινωνικοποίηση ζημιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προωθείτε ιδιωτικοποίηση οφέλους με κοινωνικοποίηση ζημιών

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το πρωτοσέλιδο της χθεσινής "Α" εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης αναφερόμενος στο γεγονός ότι "εξαφανίστηκε" η ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας για επιχειρήσεις οι οποίες θα παίρνουν δάνεια από την Αναπτυξιακή Τράπεζα με εγγύηση του Δημοσίου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα συμβεί το προφανές: "Επιχειρήσεις θα μπορούν να απολύουν ελεύθερα φορολογούμενους πολίτες, από τους οποίους όμως θα έχουν λάβει προηγουμένως στήριξη μέσω κρατικής εγγύησης. Χαρακτηριστική περίπτωση ιδιωτικοποίησης του οφέλους και των κερδών και κοινωνικοποίησης του κόστους και των ζημιών". Ουσιαστικά κάτι τέτοιο αναμένεται να οδηγήσει στην αύξηση της ανεργίας.

Όχι δάνεια χωρίς όρους

Από εκεί και πέρα ο Γ. Δραγασάκης υπερθεμάτισε λέγοντας: "Το ίδιο επιδιώκεται και με τη διάσωση μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων: Θέλουν δημόσιο χρήμα, αλλά δεν θέλουν δημόσια συμμετοχή στα κέρδη της ανάκαμψης" προσθέτοντας: "Αν δεν καταργηθεί αυτός ο μηχανισμός, αν δεν αντικατασταθεί από μια νέα σχέση δημόσιου - ιδιωτικού, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε κοινωνική δικαιοσύνη ούτε βιώσιμη ανάπτυξη".

Και κατέληξε: "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε την Αναπτυξιακή Τράπεζα για να στηρίξει την οικονομία και την εργασία, όχι για να δίνονται δάνεια χωρίς όρους. Η κυβέρνηση Ν.Δ. δεν αρκεί να χρησιμοποιεί τα εργαλεία που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε, αλλά να το κάνει στο πλαίσιο του σκοπού για τον οποίο αυτά υλοποιήθηκαν».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL