Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Κ.Παπανάτσιου: Οι κοντόφθαλμες επιλογές της κυβέρνησης ωθούν την οικονομία σε ύφεση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Παπανάτσιου: Οι κοντόφθαλμες επιλογές της κυβέρνησης ωθούν την οικονομία σε ύφεση (Video)

Κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ άσκησε η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, κατά τη σημερινή συζήτηση των μέτρων αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας, τονίζοντας ότι «η εμμονή της κυβέρνησης στη μη εμπροσθοβαρή στήριξη, δημιουργεί ασφυξία στην παραγωγή και ισοπεδώνει αγρότες, συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ».https://www.youtube.com/embed/H_Jq2Fmu8_Y

«Στην ίδια ασφυκτική οικονομικά θέση βρίσκονται και οι επαγγελματίες, αφού η επιστρεπτέα προκαταβολή αποδείχθηκε φρούδα ελπίδα για τους περισσότερους, λόγω των πολλαπλών κριτηρίων και προϋποθέσεων που έθεσε η κυβέρνηση», επεσήμανε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η Κ.Παπανάτσιου στάθηκε επίσης στην προστασία της α' κατοικίας, αναφέροντας ότι «πρόκειται για κοροϊδία, αφού τίποτα δεν θα έχει αλλάξει σε οικονομικό επίπεδο μέχρι και το τέλος Ιουλίου» και ζήτησε από την κυβέρνηση να ανοίξει επιτέλους τα χαρτιά της σε σχέση με τα «κόκκινα δάνεια». «Ο κόσμος θα είναι σαν να έχει σπίτι, αλλά δεν θα έχει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Παπανάτσιου κατηγόρησε την κυβέρνηση για την επιλογή της να αυξήσει την αποζημίωση για τις ιδιωτικές κλίνες με χρήματα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ανέφερε ότι «σε αντίθεση με τις σπασμωδικές κινήσεις της ΝΔ στην οικονομία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ένα συνεκτικό σχέδιο, που κινείται σε πέντε άξονες και καταλαμβάνει την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, τη στήριξη της εργασίας με προστασία των εργαζομένων και των μισθών, τη χορήγηση εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης για 4 εκ. ωφελούμενους που είδαν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, αλλά τις υποχρεώσεις τους να μεγαλώνουν, τη στήριξη των επιχειρήσεων μέσω της ενίσχυσης των νοικοκυριών και της κατανάλωσης».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε η βουλεύτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προσπαθεί να απαντήσει στα αρχικά ερωτήματα, όχι με τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά με στόχο τη συμβολή και την ενίσχυση της συνοχής της κοινωνίας. Η κυβέρνηση ωστόσο δεν μπαίνει σε κανένα διάλογο. Εμείς δεν προτείνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη συμβαίνει σε αρκετές χώρες της Ευρώπης».

Καταλήγοντας, η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η κλίμακα των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία έδειξε την ανάγκη για ισχυρή παρέμβαση του κράτους, σε ρόλο διασώστη της ελεύθερης αγοράς και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι πασχίζει ώστε οι πολίτες να μην αντιληφθούν, ότι η κρατική παρέμβαση μπορεί να είναι θετική για την οικονομία.

«Οι κοντόφθαλμες επιλογές της κυβέρνησης», ανέφερε τέλος η Κ.Παπανάτσιου «είναι αυτές που ωθούν την οικονομία σε ύφεση και τους πολίτες σε νέα περιπέτεια. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι ανεκτό. Οι θυσίες του ελληνικού Λαού δεν θα επιτρέψουμε και δεν πρέπει να πάνε χαμένες».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL