Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C27.4°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
22.4°C27.5°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
24 °C
23.8°C30.4°C
1 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C23.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.9°C26.9°C
2 BF 47%
Μόλις στο 1 δισ. ευρώ το «κρατικό δάνειο» στις επιχειρήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μόλις στο 1 δισ. ευρώ το «κρατικό δάνειο» στις επιχειρήσεις

Στο διάστημα από 2 μέχρι 10 Απριλίου θα υποβάλλονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxisnet οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή τού μόλις 1 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των επιχειρήσεων. Αυτό προβλέπουν οι όροι εκείνοι που απαιτούνται προκειμένου να καταβληθεί στους δικαιούχους επιχειρηματίες η επιστρεπτέα προκαταβολή, όπως τους ανακοίνωσε, παράλληλα με τους νέους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ ο υφυπουργός Οικονομικών, οι αιτήσεις εκ μέρους των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων θα πρέπει να υποβάλλονται στο διάστημα από 2 Απριλίου (ήτοι από μεθαύριο Πέμπτη) μέχρι και τις 10 Απριλίου, δηλαδή έως και το τέλος της επόμενης εβδομάδας, σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος Taxisnet.

Όσον αφορά τους δικαιούχους, αυτοί είναι οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους. Η δε επιστρεπτέα προκαταβολή θα χορηγηθεί απευθείας από το κράτος μέσω του Τaxisnet και θα έχει πενταετή διάρκεια, ενώ προβλέπεται χαμηλό επιτόκιο και για το πρώτο έτος περίοδος χάριτος. Και στην περίπτωση αυτή απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του μέτρου αυτού ανακούφισης των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας από τον εργοδότη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL