Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Με μέτρο οι επισκέψεις στις τράπεζες και τα γκισέ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με μέτρο οι επισκέψεις στις τράπεζες και τα γκισέ

Υπό εξέταση βρίσκεται η ανακοίνωση μέτρων για την αναστολή εξόφλησης επιταγών οι οποίες θα έπρεπε να καλυφθούν την τρέχουσα περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβέρνηση και τράπεζες καταλήγουν το διάστημα αυτό να είναι μικρότερο από τρεις μήνες, περιθώριο το οποίο θα επανεξετάζεται σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού.

Παράλληλα αναμένεται να «τρέξει» το μέτρο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» που έχει ήδη ανακοινωθεί από το οικονομικό επιτελείο. Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης περιγράφει ένα σχήμα δανείων με περίοδο χάριτος, με χαμηλά επιτόκια (δεν έχει διευκρινιστεί το ύψος) και επιστροφή των χρημάτων μέσα στα επόμενα χρόνια εν μέρει ή στο σύνολό τους.

Ποιες τραπεζικές συναλλαγές απαγορεύτηκαν

Στην απαγόρευση ορισμένων συναλλαγών στο τραπεζικό κατάστημα προχωρούν οι τράπεζες μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δημοσιοποίησε απόφαση βάσει της οποίας ορισμένες συναλλαγές δεν θα μπορούν να διενεργούνται στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη 24 Μαρτίου. Οι αποφάσεις έχουν ως εξής:

1. Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας στα ΑΤΜ. Εννοείται ότι όποιος επιθυμεί να προχωρήσει σε ανάληψη μεγαλύτερου ποσού μπορεί να το πράξει είτε μέσω ΑΤΜ είτε μέσω του γκισέ.

2. Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες κ.λπ.) θα εξοφλούνται μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) θα πραγματοποιείται μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο δίκτυο καταστημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL