Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Β. Αποστόλου / Β. Αποστόλου: Καρπός διεκδίκησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η επιστροφή προστίμου από την Ε.Ε.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β. Αποστόλου / Β. Αποστόλου: Καρπός διεκδίκησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η επιστροφή προστίμου από την Ε.Ε.

Η ουσιαστική και σοβαρή διεκδίκηση που ξεκίνησε το 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή παρακρατήσεων από πρόστιμα οδήγησε στην απόφαση για επιστροφή περίπου 280 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε., παρά την προσπάθεια της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να πιστωθεί και αυτή τη σημαντική δουλειά που προηγήθηκε, οδηγώντας στη συγκεκριμένη θετική εξέλιξη.

Όπως επισήμανε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αποστόλου, “καρπός της μεθοδικής διεκδίκησης από το 2015, ώστε να επιστραφούν παρακρατήσεις 1 δισ. ευρώ από πρόστιμα για κακή διαχείριση στα βοσκοτόπια, είναι τα κονδύλια που πανηγυρικά παρουσιάζει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης”.

Μιλώντας χθες στον ρ/ς Στο Κόκκινο ανέφερε χαρακτηριστικά: “τουλάχιστον μια στοιχειώδη αναγνώριση στις προσπάθειες που κάναμε την όφειλε ο κ. Βορίδης”.

Υπενθύμισε ότι “το 2015 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τους πρώτους φακέλους για τους οποίους ενδιαφερθήκαμε ήταν οι σχέσεις μας με την Ε.Ε., ενώ βρήκαμε δημοσιονομικές διορθώσεις, δηλαδή πρόστιμα, περίπου 1,3 δισ. ευρώ για την κακή διαχείριση ενισχύσεων και ιδιαίτερα για θέματα που είχαν να κάνουν με τους βοσκότοπους και τις επιλέξιμες εκτάσεις αφού διαπιστώθηκαν 1 δισ. ευρώ πρόστιμα γι’ αυτό το ζήτημα”.

Όπως τόνισε, “μετά τις κατάλληλες ενέργειες και προσφυγές προς την Ε.Ε., φέραμε νόμο για τη διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών και τελικά η Ελλάδα κέρδισε την υπόθεση και τώρα τα κονδύλια επιστρέφονται”.

Εξήγησε, παράλληλα, ότι αυτά τα σχεδόν 280 εκατ. ήταν μια πρώτη φάση, αφού έχουμε άλλες δύο μεγάλες φάσεις, που ισοδυναμούν με άλλα 300 εκατ. ευρώ περίπου. Συνολικά 900 εκατ. θα επιστρέψουν στον κρατικό προϋπολογισμό και πρέπει να πάνε κυρίως στους κτηνοτρόφους”, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL