Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξανά με απευθείας ανάθεση στους εργολάβους της Ολυμπίας Οδού ο οδικός άξονας Πάτρα - Πύργος

Με απόφαση του Κ. Καραμανλή - Ετσιθελική ακύρωση των πέντε ενεργών εργολαβιών

Ράβε - ξήλωνε με την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος... Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Αχ. Καραμανλής ανακοίνωσε χθες, με το "έτσι θέλω", την ακύρωση των πέντε ενεργών εργολαβιών και την απευθείας ανάθεση κατασκευής της, όπως και τη διαχείρισή της, στην Ολυμπία Οδό, όταν το 2013 το εν λόγω έργο είχε αφαιρεθεί από τη σύμβαση παραχώρησης Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα!

Κατά τις χθεσινές ανακοινώσεις, το έργο εντάσσεται εκ νέου στη σύμβαση παραχώρησης, σε συμφωνία με την Ολυμπία Οδό που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα, με τον υπουργό να πανηγυρίζει πως "εξασφαλίζεται η εγγύηση της κατασκευής και απαλλάσσεται το Δημόσιο από το κόστος λειτουργίας και συντήρησης έως το 2040. Και βέβαια, αν δεν υπάρχουν εξωγενείς καθυστερήσεις, το έργο θα είναι έτοιμο το 2023".

Όλα αυτά όταν ο ίδιος ομολογεί ότι ο νέος σχεδιασμός δεν έχει λάβει την έγκριση της Ε.Ε., αφού "όπως είναι γνωστό, έχουμε ήδη κάνει προκαταρκτικές συζητήσεις μαζί της, πλέον το αίτημα είναι και επίσημο και περιμένουμε τους επόμενους μήνες το οριστικό ΟΚ. Πιστεύω ότι θα το λάβουμε. Αν όχι, θα αναγκαστούμε να πάμε σε νέο διαγωνισμό. Πάλι θα γίνει το έργο. Αλλά θα πάρει παραπάνω χρόνο η διαδικασία".

Γαλαντόμος, λέει ότι οι εργολάβοι των πέντε σημερινών εργολαβιών θα αποζημιωθούν κανονικά, όπως ο νόμος ορίζει, ενώ, παρότι μεσολάβησαν έξι μήνες απόλυτης απραξίας, οι λόγοι ακύρωσης των οκτώ εργολαβιών που παρέλαβε παραμένουν θολοί. Όπως ισχυρίζεται ο υπουργός, "στις δύο εργολαβίες ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος και σε άλλη μία υπάρχουν δικαστικές εμπλοκές στο ΣτΕ. Στις άλλες πέντε υπήρχαν τρεις διαφορετικοί ανάδοχοι"...

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις