Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Βουτιά" έκανε ο τζίρος των ελληνικών βιομηχανιών τον Νοέμβριο

Υποχώρησε 7,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 - Μεγάλη υποχώρηση 17,3% στον κύκλο εργασιών της εξωτερικής αγοράς

Σε έντονα καθοδική τροχιά βρέθηκε ο τζίρος τον οποίο πραγματοποίησε η βιομηχανία στη χώρα μας κατά τον Νοέμβριο του 2019, καθώς κατέγραψε μείωση κατά 7,9% σε σύγκριση με τον κύκλο εργασιών που είχε καταγράψει τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Η καθίζηση αυτή του Νοεμβρίου υπήρξε κατά βάση το αποτέλεσμα της κατά τι μεγαλύτερης μείωσης (κατά 8%) την οποία εμφάνισε ο επιμέρους δείκτης του κύκλου εργασιών της ελληνικής μεταποίησης, ενώ μεγάλη υποχώρηση (-17,3%) εμφανίστηκε στον κύκλο εργασιών της εξωτερικής αγοράς. Ταυτόχρονα σημειώθηκε όχι μόνο σε ετήσια αλλά και σε μηνιαία βάση μείωση ίση με 6,3% του γενικού δείκτη τον περασμένο Νοέμβριο σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2019.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, μείωση σε ποσοστό ίσο με 7,9% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (για το σύνολο τόσο της εγχώριας όσο και της εξωτερικής αγοράς) τον περασμένο Νοέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2018, έναντι αύξησης ίσης με 7,6% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του Νοεμβρίου και του Οκτωβρίου του 2017.

Σύμφωνα με την ίδια στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η πτώση η οποία κατεγράφη στον τζίρο των εγχώριων βιομηχανιών προήλθε:

1. Από τις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

* Μείωση κατά 8% του δείκτη κύκλου εργασιών της μεταποίησης.

* Αύξηση κατά 7,1% του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων - λατομείων.

2. Από τις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

* Μείωση κατά 1,9% του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς.

* Μείωση κατά 17,3% του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς.

Παράλληλα ο γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση σε ποσοστό ίσο με 6,3% κατά τον Νοέμβριο του 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του προηγούμενου μήνα (Οκτωβρίου του 2019).

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ωμοί και αναίσχυντοι

Από προχθές, ολόκληρο το σύστημα της Ν.Δ. που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση Novartis περιφέρεται έξαλλο στα ΜΜΕ. Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με ισόβια, κραυγάζει για έσχατες προδοσίες και ισόβια και εξαπολύει ύβρεις και απειλές κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις