Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Άδ. Γεωργιάδης στην ΕΡΤ: "Από 30 Απριλίου πάνε τα σπίτια σας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδ. Γεωργιάδης στην ΕΡΤ: "Από 30 Απριλίου πάνε τα σπίτια σας"

Απρέπεια, η οποία δεν αρμόζει ούτε σε υπουργό αλλά ούτε και στο συγκεκριμένο πρόβλημα των οφειλών στεγαστικών δανείων από τράπεζες που αντιμετωπίζουν καθ' όλην τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας χιλιάδες Έλληνες που βρίσκονται σε οικονομική στενότητα και αδυναμία, έδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης καθώς περιγέλασε τους οφειλέτες, απειλώντας τους με πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ, χωρίς κανέναν ενδοιασμό δήλωσε ότι μετά τις 30 Απριλίου, την ημερομηνία δηλαδή που είναι και η καταληκτική ημερομηνία της παράτασης που δόθηκε στο υφιστάμενο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, αρχίζουν οι πλειστηριασμοί και έτσι πολλοί κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Μάλιστα, χαριτολογώντας -υποτίθεται- ο Άδ. Γεωργιάδης είπε, στην εκπομπή της ΕΡΤ, ότι το λέει «από τώρα για μην χαλάσουμε τότε τις καρδιές μας». Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο βουλευτής του κόμματος του οποίου οι κυβερνήσεις οδήγησαν τη χώρα στα βράχια, περιπαικτικά, και χωρίς να συνειδητοποιεί τη θέση του ως υπουργός, έκανε μαύρο χιούμορ περιγελώντας τους ανθρώπους που έχουν μεγάλες δυσκολίες να πληρώσουν τις οφειλές τους αναφέροντας «όλοι τα περάσαμε, τι να κάνουμε τώρα».

Το απόσπασμα της παρέμβασης Γεωργιάδη, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebok ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας: «Η λέξη 'ντροπή' είναι λίγη για να τους χαρακτηρίσει». Με δήλωσή του δε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: "Οι δηλώσεις Γεωργιάδη είναι ξεκάθαρες. Το πλαίσιο για την προστασία της α' κατοικίας καταργείται μετά τις 30 Απριλίου.

Ο κυνισμός της Ν.Δ. προκλητικός.

Αδιαφορεί για όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, οδηγώντας τους να χάσουν τα σπίτια τους και αποδίδοντάς τους την αποκλειστική ευθύνη.

Είναι σαφές πια. Το μείγμα της πολιτικής της Ν.Δ. περιλαμβάνει και την απάτη και τον κυνισμό".

59.802 επισκέπτες...

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η 28η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, αθροιστικά από 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 10 Ιανουαρίου 2020:

* Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα 59.802 ενδιαφερόμενοι χρήστες.

* Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 39.689 χρήστες.

* Έχουν υποβληθεί και διαβιβαστεί στις τράπεζες 1.548 αιτήσεις.

* Έχουν δοθεί 491 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες.

- Έχουν ήδη αποδεχθεί 172 προτάσεις ρύθμισης οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των υπολοίπων.

* Έχει ήδη εγκριθεί η κρατική επιδότηση σε 88 πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL