Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Παπανάτσιου για επίδομα θέρμανσης: Επικοινωνιακά τρικ

Αύξηση διά της μείωσης κατά 1,5 εκατ. ευρώ του ποσού που δόθηκε το 2018

Επικοινωνιακά τρικ με ισχυρούς περιορισμούς και ανώτατο όριο χαρακτηρίζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου την υπουργική απόφαση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης περιόδου 2019-2020, σε συνέχεια του "πολλά υποσχόμενου" δελτίου Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών στις 29 Οκτωβρίου. Όπως σχολιάζει η πρώην υφυπουργός Οικονομικών, "η Ν.Δ. επιλέγει την προσφιλή της τακτική, αυτή της παραπλάνησης των πολιτών, ή, πιο σωστά, λέει και πάλι τη μισή αλήθεια".

Στο σχετικό δελτίο Τύπου, τονίζει η Κ. Παπανάτσιου, το υπουργείο Οικονομικών υπονοούσε ότι το σύνολο των χρημάτων που δίνονταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αντιστοιχούσε στα 57 εκατ. ευρώ και προσθέτει: "Η αλήθεια είναι ότι τα συνολικά χρήματα που δίνονταν τα προηγούμενα χρόνια ήταν τα ίδια, ίσως και παραπάνω από αυτά που θα δαπανηθούν φέτος. Το 2017... δόθηκε επίδομα θέρμανσης για το 2018 και πιστώθηκε στον προϋπολογισμό του 2018 το ποσό των 57,5 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του έτους όμως... προστέθηκαν επιπλέον 12 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των χρημάτων δηλαδή, που δαπανήθηκαν από τον προϋπολογισμό του 2018 έφτασε τα 69,5 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται, δε, ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κινηθήκαμε και το προηγούμενο έτος, 2017.

Με τη πρόσφατη απόφασή του, το υπουργείο διαθέτει για την περίοδο χρήσης πετρελαίου θέρμανσης 2019 - 2020 το ποσό των 68 εκατ. ευρώ. Αύξηση λοιπόν… διά της μείωσης κατά 1,5 εκατ. ευρώ του ποσού που δόθηκε το 2018.

Για το 2019 δε, το ποσό που θα δαπανηθεί τελικά, θα αντιστοιχεί σε μόλις 57 εκατ., καθώς η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν προχώρησε σε χορήγηση επιπλέον ποσού για την προηγούμενη χρήση 2018 - 2019".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο