Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Επιχειρηματίες και εφοπλιστές στα Αττικά Πολυκαταστήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιχειρηματίες και εφοπλιστές στα Αττικά Πολυκαταστήματα

Consortium επενδυτών που εκπροσωπούν εφοπλιστικά και επιχειρηματικά κεφάλαια εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα (συμφερόντων των επιχειρηματιών Λαμπρόπουλου, Τσουβελεκάκη, Σγουμπόπουλου). Πιο συγκεκριμένα, ομάδα επενδυτών, απαρτιζόμενη από τον Θ. Λασκαρίδη, τον εφοπλιστή Γ. Σαραντίτη και την εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου, όπως επίσης και το Ίδρυμα Ωνάση, θα συμμετέχει στο νέο επενδυτικό σχήμα. Στόχος της διεύρυνσης της μετοχικής της βάσης της εταιρείας είναι η περαιτέρω ανάπτυξή της τόσο από πλευράς δικτύου όσο και εργασιών και projects όπως ο τουρισμός, η ένδυση, καθώς και τα καλλυντικά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, διευρύνεται το μετοχικό σχήμα το οποίο μεταξύ άλλων ελέγχει τα πολυκαταστήματα Attica με την παρουσία και νέων ισχυρών επενδυτών, έχοντας ως στόχο την περαιτέρω γεωγραφική ανάπτυξη του δικτύου αλλά και την επέκταση του σχήματος σε περισσότερες δραστηριότητες πέραν της διαχείρισης πολυκαταστημάτων.

Έτσι, εντάσσονται στο επενδυτικό όχημα, το οποίο διαχειρίζεται σήμερα η Virtus International Partners, επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως ο Όμιλος Λασκαρίδη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, ο Γιάννης Σαραντίτης, ο Όμιλος Τσάκου και θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Η νέα σύνθεση του μετοχικού σχήματος θα καταστήσει δυνατή τη δημιουργία και την αξιοποίηση συνεργειών με όσους από τους επενδυτές έχουν σχετικές δραστηριότητες στον χώρο του τουρισμού, αλλά και τη μεταφορά τεχνογνωσίας από μια ομάδα οργανισμών και ανθρώπων που έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες στον επιχειρηματικό στίβο.

Ενισχυμένο πλέον, το νέο σχήμα επιδιώκει να βρεθεί σε θέση που θα του επιτρέψει να αναπτύξει τους νέους στρατηγικούς στόχους του ομίλου, με κυριότερους τους εξής:

α) Την επέκτασή του σε δραστηριότητες όπως το χονδρικό και λιανικό εμπόριο ρούχων, αξεσουάρ και καλλυντικών.

β) Τη δημιουργία νέων καταστημάτων, βάσει και των αναγκών του καταναλωτικού κοινού, σε πρωτοποριακές αναπτύξεις όπως αυτή του Ελληνικού.

γ) Την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του υφιστάμενου πολυκαταστήματος στο City Link ως ενός "premium" προορισμού αγορών μέσα από την επέκτασή του σε νέο χώρο 4.000 τ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL