Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με κατασχέσεις απειλούνται οι οφειλέτες της εφορίας που δεν υπάχθηκαν στις 120 δόσεις

Στοιχεία από το υπ. Οικονομικών - Περισσότερες από 722 χιλιάδες αιτήσεις με 7,1 δισ. οφειλές - Εναλλακτική λύση η ένταξη στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο των κατασχέσεων βρίσκονται εφεξής εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, μετά τη λήξη και της παράτασης για ρύθμιση των οφειλών τους έως και σε 120 δόσεις, εκτός βεβαίως και εάν υπαχθούν στις ισχύουσες διατάξεις της πάγιας ρύθμισης οφελών των 12 έως 24 δόσεων.

Πάντως, ως ιδιαίτερα θετικό αξιολογείται από το υπουργείο Οικονομικών το αποτέλεσμα της ρύθμισης των 120 δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία. Και τούτο, καθώς ο αριθμός των φορολογουμένων οι οποίοι έσπευσαν να υπαχθούν σε αυτήν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος.

Χαρακτηριστικό είναι εν προκειμένω ότι συνολικά υπεβλήθησαν έως και την τελευταία ημέρα που είχαν τη δυνατότητα μετά και την παράταση που δόθηκε να υπαχθούν σε αυτήν, αιτήσεις ρύθμισης από 722.109 οφειλέτες, και για συνολικές οφειλές οι οποίες ανέρχονταν στο ύψος των 7,1 δισ. ευρώ.

Από αυτές τις αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση, όπως έγινε χθες γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, οι 217.276 αιτήσεις είναι ακόμη εκκρεμείς. Αυτό σημαίνει ότι ο ένας στους τρεις Έλληνες οφειλέτες με χρέος προς την εφορία έχει υπαχθεί στη ρύθμιση διατηρώντας ληξιπρόθεσμες οφειλές ποσού μεγαλύτερου των 1.500 ευρώ.

Η "επιτυχία" αυτή, όπως τη χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών, καθίσταται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, "ακόμα μεγαλύτερη αν ληφθεί υπόψη ότι το 70% του συνόλου των οφειλετών αντιστοιχεί σε μικροοφειλέτες με χρέος έως 500 ευρώ και οι οποίοι δεν είχαν ουσιαστικό λόγο να ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς και σε οφειλέτες με χρέη παλαιών ετών των οποίων η είσπραξη καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολη".

ΘΑΝ. ΠΑΝ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις