Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κυρώθηκαν οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη

Eurokinissi

"Παρών" ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, "όχι" από Φίλη, Σ. Παπαδόπουλο, Παπαχριστόπουλο, Ζουράρι

Κυρώθηκαν μετά από ονομαστική ψηφοφορία οι συμβάσεις έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων για περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης. Οι δύο συμβάσεις που αφορούν το Ιόνιο κυρώθηκαν με 181 ψήφους υπέρ, 27 κατά και 74 “παρών”, ενώ οι άλλες δύο συμβάσεις που αφορούν την Κρήτη κυρώθηκαν με 172 ψήφους, 36 κατά και 74 “παρών”. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» στην κύρωση των συμβάσεων, όμως τέσσερις βουλευτές του ψήφισαν «όχι»: οι Νίκος Φίλης, Σάκης Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνησή του είχε υπογράψει τις συγκεκριμένες συμβάσεις, όμως η διάθεση της σημερινής κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τα ΕΛ.ΠΕ. τροποποιεί ουσιωδώς τις συμβάσεις. Τα ΕΛ.ΠΕ. συμμετέχουν και στις τέσσερις κοινοπραξίες κι ο στόχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εταιρεία να έχει τον ρόλο ενός ισχυρού, δημόσιου βραχίονα. Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. υπερψήφισαν την κύρωση και των τεσσάρων συμβάσεων, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 τις καταψήφισαν. Η Ελληνική Λύση υπερψήφισε την κύρωση των συμβάσεων για το Ιόνιο, ενώ καταψήφισε την κύρωση των συμβάσεων για την Κρήτη.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ωμοί και αναίσχυντοι

Από προχθές, ολόκληρο το σύστημα της Ν.Δ. που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση Novartis περιφέρεται έξαλλο στα ΜΜΕ. Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με ισόβια, κραυγάζει για έσχατες προδοσίες και ισόβια και εξαπολύει ύβρεις και απειλές κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις