Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Ευκλείδης Τσακαλώτος / Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η ανάπτυξη που υπόσχεται η Ν.Δ. δεν είναι για όλους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευκλείδης Τσακαλώτος / Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η ανάπτυξη που υπόσχεται η Ν.Δ. δεν είναι για όλους

Ενώ η Νέα Δημοκρατία «υποσχόταν ανάπτυξη για όλους, αυτό που έχουμε δει και σε θεσμικές παρεμβάσεις και σε οικονομικές παρεμβάσεις μόνο για όλους δεν είναι» τόνισε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha, ο ίδιος τόνισε πως «Θέλω να δω φοροαπαλλαγές και σε άλλες ομάδες» και πρόσθεσε: «Είναι αναγκαίο να μειώσουμε κάποιους φόρους, δεν επαρκεί όμως για μια συνολική αναπτυξιακή στρατηγική».

Ο Ευ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε σειρά από μέτρα για την ανακούφιση των φορολογουμένων και, απαντώντας στη διαπίστωση πως αυτό δεν φαίνεται να «πέρασε» στον κόσμο, επεσήμανε: «Ο κόσμος δεν κρίνει αν είναι καλύτερα από πέρσι, κρίνει τη σημερινή κατάσταση με τις ανάγκες του. Και είναι πολύς κόσμος που έχει ακόμα πολλές ανάγκες».

Όσον αφορά το αν ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, θα μπορούσε να κάνει περισσότερα, ο Ευ. Τσακαλώτος ανέφερε: «δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις συνθήκες που ήμασταν. Ότι από τα τέσσερα χρόνια που ήμουν υπουργός Οικονομικών μόνο τον ένα χρόνο και λιγότερο ήμασταν εκτός Μνημονίων. Μην ξεχνάτε ότι κάναμε αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο και είχαμε μία αναπτυξιακή στρατηγική. Για παράδειγμα στα ΕΣΠΑ να μην πηγαίνουν όλα τα λεφτά στα μεγάλα έργα, αλλά να πηγαίνουν και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

“Σηκώνω τα χέρια ψηλά”

Σε ό,τι αφορά στα πλεονάσματα ο τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε: «Σηκώνω τα χέρια! Υπήρχε μία στρατηγική που την κατανοούσαν οι απέξω, βεβαίως οι ‘σκληροί’ θα είχαν αντιδράσεις, το περιμέναμε αυτό. Σε μία διαπραγμάτευση δεν περιμένεις όταν σου πει ο υπουργός Οικονομικών, είτε είμαι εγώ είτε ο κ. Σταϊκούρας, ‘τι ωραία ιδέα, πώς δεν το σκέφτηκα κι εγώ’».

Τέλος, όσον αφορά το αν είναι τώρα η κατάλληλη συγκυρία να συζητηθεί η μείωση των πλεονασμάτων, σημείωσε: «Εμένα μου θυμίζει λίγο αυτό τα Ελγίνεια, που δανειζόμαστε τα δικά μας. Εγώ λέω ότι εμείς το είχαμε κατακτήσει. Υπήρχε αυτή η στρατηγική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL