Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μήνυμα Κομισιόν προς την κυβέρνηση: Έχετε δεσμευτεί για 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022

“Φρένο” στη συζήτηση για ενδεχόμενη μείωση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος έβαλε χθες από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Κομισιόν τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για παραγωγή πλεονασμάτων στο 3,5% μέχρι και το 2022.

Ειδικότερα η Κομισιόν δηλώνει πως «θα εξετάσει τα προσχέδια των προϋπολογισμών για το 2020 για όλα τα κράτη - μέλη, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, τις εβδομάδες μετά την επίσημη παρουσίασή τους, από τις 15 Οκτωβρίου και έως τα τέλη Νοεμβρίου».

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε πως «οι δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδας για το 2020 θα εξεταστούν και θα συζητηθούν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της έκθεσης για την ενισχυμένη εποπτεία, η οποία θα δημοσιοποιηθεί αυτό το φθινόπωρο» και υπενθύμισε πως, καθώς η Ελλάδα «έχει δεσμευτεί να διατηρήσει ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα έως και το 2022», «είναι σημαντικό ο επόμενος ελληνικός προϋπολογισμός να διατηρεί αυτή τη δέσμευση».

Συνεπώς πολλαπλασιάζονται τα ερωτηματικά για ποιο λόγο η Ν.Δ. αρνείται να αξιοποιήσει το σχέδιο Τσίπρα με τον καταπιστευτικό λογαριασμό των 5,5 δισ. ευρώ, ο οποίος θα μείωνε τον στόχο από το 3,5% στο 2,5% από το 2020.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις