Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
Δήλωση υποστήριξης της πρωτοβουλίας "Just Transition" για λιγότερο άνθρακα έως το 2030
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήλωση υποστήριξης της πρωτοβουλίας "Just Transition" για λιγότερο άνθρακα έως το 2030

Στην υπογραφή δήλωσης υποστήριξης της πρωτοβουλίας “Just Transition” για μια κοινωνικά και οικολογικά δίκαιη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλού άνθρακα έως το 2030, προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πνεύμα της επερχόμενης τον Σεπτέμβριο Συνόδου Κορυφής του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την Κλιματική Δράση, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, σκοπός της προσπάθειας, που υποστηρίζεται και από άλλα κράτη - μέλη του ΟΗΕ, είναι η διαμόρφωση στρατηγικής για ισχυρή βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα από κοινωνικό διάλογο, προσέλκυση επενδύσεων, προώθηση της καινοτομίας και καλλιέργεια σύγχρονων ικανοτήτων, ώστε να δημιουργηθεί προοπτική για όλους στο νέο παραγωγικό μοντέλο.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, αναφέρεται, συμβαδίζει απόλυτα με την έμφαση που δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην εξασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης, σύμφωνα και με τους παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs), με αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές τρέχουσες περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής, και να διασφαλιστεί καλύτερο μέλλον για τις τωρινές και τις επόμενες γενιές.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται, το υπουργείο έχει ήδη κάνει λόγο για μια δίκαιη, σταδιακή μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή, λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες και την ανάγκη για ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα στις περιοχές αυτές. Στόχος, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι να συνδυαστεί η προστασία του περιβάλλοντος με τη δημιουργία πολλών χιλιάδων ποιοτικών θέσεων εργασίας, προς όφελος όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων, υιοθετώντας τις καλές διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL