Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Νίκος Παππάς προς Ν.Δ. και Αδωνι Γεωργιάδη: / Νίκος Παππάς προς Ν.Δ. και Αδωνι Γεωργιάδη: Αν χαθούν κονδύλια, θα φέρετε την ευθύνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Παππάς προς Ν.Δ. και Αδωνι Γεωργιάδη: / Νίκος Παππάς προς Ν.Δ. και Αδωνι Γεωργιάδη: Αν χαθούν κονδύλια, θα φέρετε την ευθύνη

Για προσπάθεια της Ν.Δ. να χαμηλώσει τον πήχη των δικών της υποχρεώσεων, μήπως και καταφέρει να τον περάσει, κάνει λόγο από την πλευρά του ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β' Αθηνών Νίκος Παππάς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δήλωσή του, «Η προσπάθεια της Ν.Δ. να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό πως παρέλαβε μια κατάσταση 'καμένης γης' εντείνεται. Ο στόχος προφανής. Να χαμηλώσει τον πήχη των δικών της υποχρεώσεων, μήπως καταφέρει να τον υπερβεί».

Μάλιστα, εξαπολύει μύδρους κατά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, αναφέροντας: "Τελευταίο κρούσμα από τον Άδωνι Γεωργιάδη, που αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Τα στοιχεία τους διαψεύδουν. Ως σήμερα, έχουμε πλήρη ενεργοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και εντάξεις έργων στο 90% του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ. Είτε ολοκληρώνοντας το ΕΣΠΑ 2007-2013 είτε αναλώνοντας το ΕΣΠΑ της τρέχουσας περιόδου".

Συνεχίζοντας ο Ν. Παππάς προσθέτει ότι «ο στόχος δαπανών του ΕΣΠΑ για το έτος είναι 2,8 δισ. ευρώ. Και όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, για λόγους που σχετίζονται με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών (τιμολόγησης κ.ά.), το 80% των δαπανών γίνεται στο β' εξάμηνο του έτους, με το 50% αυτών να πραγματοποιούνται τον τελευταίο μήνα της χρονιάς».

Επιπλέον, αναφέρει ότι, "ως εκ τούτου, η ώς τώρα πορεία εκτέλεσης κρίνεται ικανοποιητική και εντός προγραμματισμού. Αυτό που δεν κρίνεται ως ικανοποιητικό από τον ελληνικό λαό είναι η συνεχής προσπάθεια υποβάθμισης όσων έχουν επιτευχθεί ώς σήμερα. Αν η Ν.Δ. δεν θέλει να περάσει τον πήχη από κάτω, ας μην τον χαμηλώνει. Ας ακολουθήσει τις θετικές πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενη σκληρότερη και με λιγότερα λόγια". "Οποιαδήποτε απώλεια πόρων θα βαρύνει την ίδια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL