Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Θεανώ Φωτίου προς Δόμνα Μιχαηλίδου: / Θεανώ Φωτίου προς Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα καλυφθούν οι 393 μόνιμες θέσεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεανώ Φωτίου προς Δόμνα Μιχαηλίδου: / Θεανώ Φωτίου προς Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα καλυφθούν οι 393 μόνιμες θέσεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας;

Να απαντήσει αν θα καλυφθούν οι 393 μόνιμες θέσεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, που προκήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καλεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας Θεανώ Φωτίου την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η τελευταία δήλωσε αρχικά πως «Με αλλεπάλληλες νομοθετικές διατάξεις παρέτειναν την ισχύ των συμβάσεων εργασίας του επικουρικού προσωπικού των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας (ΚΚΠΠ) και οδήγησαν τους εργαζόμενους σε ομηρεία, δίνοντάς τους την ‘υπόσχεση’ ότι θα προσλαμβάνονταν μέσω ΑΣΕΠ» και συμπλήρωσε: «Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προχωρήσει καθόλου τη διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ενώ δεν υπάρχει καν η νομική δυνατότητα πρόσληψης συμβασιούχων».

Απαντώντας σε όλα τα παραπάνω, η Θεανώ Φωτίου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: "Η κ. υφυπουργός φαίνεται ότι δεν έχει διαβάσει τους νόμους 4578/2018 και 4611/2019 με τους οποίους, μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, και για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε 393 θέσεις μόνιμου προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΚΚΠΠ μέσω ΑΣΕΠ".

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι "στο άρθρο 35 του ν. 4578 αναφέρεται ο τρόπος κάλυψης των θέσεων που κατανέμονται ανά ΚΚΠΠ και προβλέπεται σαφώς ότι όσοι εργάστηκαν ως συμβασιούχοι στα ΚΚΠΠ μοριοδοτούνται με 20 μόρια/μήνα εργασίας μέχρι τα πρώτα τέσσερα χρόνια και με 7 μόρια ανά μήνα για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τα εφτά χρόνια".

Και καταλήγει με νόημα: "Το ερώτημα λοιπόν είναι: Θα προχωρήσουν στην πρόσληψη των 393 ατόμων με βάση τις νόμιμες διατάξεις ή τα περί ‘ομηρίας’ και δήθεν νομικής αδυναμίας πρόσληψης συμβασιούχων είναι προφάσεις για να μην εφαρμόσουν τον νόμο;".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL