Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Περιβαλλοντική αδειοδότηση του αγωγού αερίου IGI Poseidon

Eurokinissi

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου IGI Poseidon, το χερσαίο τμήμα (Κήποι Έβρου - Φλωροβούνι Θεσπρωτίας) και συνοδευτικές εγκαταστάσεις προχώρησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή των ανωτέρω αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση και λειτουργία του έργου και βαρύνει τον φορέα κατασκευής και λειτουργίας του.

Η τεχνική μελετητική εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΟΣ, θυγατρική του ομίλου ΕΛ.ΠΕ., η οποία εκπόνησε και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Περιορισμών, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για επιτυχία έγκρισης σε χρόνο - ρεκόρ, δεδομένου ότι αποτελεί μια σύνθετη, ογκώδη και εμπεριστατωμένη μελέτη, 3.500 σελίδων, που εγκρίθηκε την Παρασκευή 5.7 από το ΥΠΕΝ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΣΠΡΟΦΟΣ Π. Παπασωτηρίου σημείωσε ότι οι επιτυχίες αυτές έρχονται να προστεθούν στην 35ετή ευδόκιμη πορεία μιας εταιρείας που αφενός πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και αφετέρου βρίσκεται στην πρωτοπορία των μελετητικών εταιρειών στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία IGI Poseidon S.A., στην οποία συμμετέχουν ισομερώς η ΔΕΠΑ και η ιταλική Edison International Holding.

To ελληνικό τμήμα θα εκτείνεται υπογείως σε μήκος περίπου 760,80 χλμ. από την περιοχή των Κήπων Έβρου μέχρι το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας, όπου και θα συναντά το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού Poseidon, ο οποίος θα συνδέει την Ελλάδα με το Οτράντο της Ιταλίας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο