Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εξελίξεις στη ΔΕΗ: Την παραίτησή του υπέβαλε ο Μ. Παναγιωτάκης στον Κ. Χατζηδάκη

Η κίνηση αυτή, πέραν της ποιοτικής διαφοράς του σημερινού επικεφαλής της ΔΕΗ -έναντι άλλων προκατόχων του-, καθιστά απολύτως σαφές ότι δεν είναι δυνατό να υπηρετήσει τον σχεδιασμό που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το βλέμμα στο “σπάσιμο” και ξεπούλημα της επιχείρησης σε ιδιώτες

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης στο πλαίσιο της πρώτης, ενημερωτικής συνάντησης που είχε με τον νέο υπουργό ΠΕΝ Κ. Χατζηδάκη.

Η κίνηση αυτή, πέραν της ποιοτικής διαφοράς του σημερινού επικεφαλής της ΔΕΗ -έναντι άλλων προκατόχων του-, καθιστά απολύτως σαφές ότι δεν είναι δυνατό να υπηρετήσει τον σχεδιασμό που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το βλέμμα στο “σπάσιμο” και ξεπούλημα της επιχείρησης σε ιδιώτες. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, ο Μ. Παναγιωτάκης έθεσε στη διάθεση του υπουργού την παραίτησή του “για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της”.

Ο Κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της ΔΕΗ για την κατάσταση της επιχείρησης, ευχαρίστησε τον Μ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια “ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για τη μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα”, όπως αναφέρεται... Σημειώνεται δε ότι ο υπουργός παρακάλεσε τον Μ. Παναγιωτάκη να παραμείνει στη θέση του και να χειριστεί όλα τα επείγοντα ζητήματα της επιχείρησης, μέχρι να οριστεί κατά τις νόμιμες διαδικασίες ο αντικαταστάτης του.

Κατά το υπουργείο, ο Μ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για τη στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και τη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.

Εμπειρία... “διάσωσης”

Νωρίτερα ο νέος υπουργός κινήθηκε στην ίδια γραμμή της καταστροφολογίας, που επενδύει την επίφαση του επείγοντος της... διάσωσης της ΔΕΗ, κλείνοντας το μάτι στην ιδιωτικοποίηση δηλώνοντας στην ουσία “έμπειρος” σε τέτοιους χειρισμούς, αναφερόμενος στις παλαιότερες παρεμβάσεις του για την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ και τους αυτοκινητόδρομους, με τη γνωστή εξέλιξη.

Μιλώντας στον Alpha 989 επισήμανε: “Το ξέρουν όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, η προηγούμενη κυβέρνηση μετέθεσε το πρόβλημα ουσιαστικά για εμάς να το χειριστούμε -και για μένα δεν είναι πρώτη φορά, (...) τυχαίνει να έχω χειριστεί κι άλλες τέτοιες ιστορίες για την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ, τους αυτοκινητόδρομους...”.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “η ΔΕΗ δεν είναι περίπτερο ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί μέσα σε μια μέρα, αλλά ακριβώς επειδή είναι και επείγον δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε”.

Σημειώνεται, τέλος, ότι χθες η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζήτησε από τον Κ. Χατζηδάκη να ορίσει συνάντηση το συντομότερο δυνατόν για σχετική ενημέρωση.

Α.Ζ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις