Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Η αθλιότητα της Dominos που μαζεύτηκε άρον-άρον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αθλιότητα της Dominos που μαζεύτηκε άρον-άρον

"Την Κυριακή των εκλογών #erxetai_pizza", διαβάσαμε στο Twitter της γνωστής διεθνούς αλυσίδας Dominos Pizza τη Δευτέρα. "Και θα είναι μεγάλη" συμπλήρωνε το Gif (βιντεάκι) που συνόδευε την ανάρτηση σε γαλάζιο φόντο. Μάλιστα, η εταιρεία καλούσε τους πελάτες - Followers να κάνουν tweet με το συγκεκριμένο hashtag, καθώς όσα περισσότερα γραφτούν συνοδευόμενα από το #erxetai_pizza τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκπτωση στις πίτσες το βράδυ των εκλογών.

Εμπνευσμένος τρόπος για πολιτική προπαγάνδα, αδιαμφισβήτητα. Με περιεχόμενο και αισθητική που ταιριάζει γάντι στη Νέα Δημοκρατία. Σεξισμός, γηπεδικού τύπου χουλιγκανισμός, αλαζονεία. Ύφος που συναντάμε πολύ συχνά σε μικρά και μεσαία στελέχη του κόμματος στα social media και όχι μόνο. Το ακραίο "κράξιμο" από τους χρήστες του Twitter και τα υποστηρικτικά σχόλια από trolls που τα συναντάμε στη γνωστή “Ομάδα Αλήθειας” και σε κάθε λογής ακροδεξιό "τιτίβισμα" οδήγησαν την εταιρεία να τα μαζέψει κατεβάζοντας τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Με μια φωτογραφία σε γκρι φόντο η Dominos μας ενημερώνει πως "δεν ακολουθεί πολιτική διαφήμιση", υποστηρίζοντας ότι το hashtag πήρε "λάθος τροπή" και ανακοίνωσαν πως διακόπτουν την καμπάνια "αφού η Domino’s ουδέποτε θα αναμειχθεί με πολιτικά θέματα".

...και πρόστιμα

Ελάχιστους βέβαια μπορεί να πείσει η -πιο κλισέ δεν πάει- δικαιολογία της εταιρείας. Δεν έκανε δα κάτι παράλογο. Φτάνει μόνο να σκεφτεί κανείς ότι από 1.1.2018 έως σήμερα της έχουν επιβληθεί έξι πρόστιμα συνολικού ύψους 20.000 ευρώ για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Προφανώς η εταιρεία θα στηρίξει εκείνους που θεωρούν το ΣΕΠΕ και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Αλλά πιο διακριτικά, ρε παιδιά, μην σας παρασύρει τόσο ο ενθουσιασμός. Το σίγουρο είναι ότι η πελατεία σας από προχθές μειώθηκε. Και δεν φταίνε οι εργαζόμενοι που... δεν χαμογελάνε αρκετά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL