Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Ζήτα ψήφο για να στηρίξει τη Ν.Δ. ως... αντίβαρο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζήτα ψήφο για να στηρίξει τη Ν.Δ. ως... αντίβαρο!

Εμφανίζοντας τη Ν.Δ. ως βέβαιο νικητή των επερχόμενων εκλογών, η Φ. Γεννηματά ζητάει να ενισχυθεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ώστε να έχει ρυθμιστικό ρόλο την επομένη της κάλπης, δηλαδή να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα και την ομαλότητα, η οποία περνάει για τη Χαριλάου Τρικούπη από την κατάργηση της απλής αναλογικής και την εκλογή ΠτΔ, στα οποία προτίθεται να συναινέσει ώστε να μην πέσει μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.

Παράλληλα, ενώ κατηγορεί τη Ν.Δ. για αντικοινωνικό πρόγραμμα και αναγνωρίζει ότι αυτό θα επιφέρει μειώσεις δημόσιων δαπανών, εμφανίζει τη στήριξη που ζητάει από τους πολίτες να της δώσουν, και η οποία θα μεταφραστεί σε συναίνεση προς το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη, ως «όπλο» για να τον πιέζει σε πιο προοδευτικές πολιτικές.

Παρουσιάζοντας χθες το πρόγραμμα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την οικονομία και την κοινωνική πολιτική, η Φ. Γεννηματά επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ. για τα προγράμματά τους. Είπε ότι το δίλημμα των εκλογών «δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος. Είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες». Είπε ότι «η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι χρήσιμη και κρίσιμη» γιατί «ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει δυνατό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές και στον ανεύθυνο λαϊκισμό», «σημαίνει ομαλότητα και πολιτική σταθερότητα» και επιπλέον ισχυρή φωνή στον κόσμο της εργασίας, των επιχειρήσεων, της επιστήμης, των αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων ανθρώπων».

Ανέφερε ότι πρώτη μέριμνα για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι η ανάκαμψη των επενδύσεων, της παραγωγής και της απασχόλησης, σταδιακή αποκατάσταση και βελτίωση των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων, αναστήλωση του κοινωνικού κράτους και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας.

Για να γίνουν αυτά όμως, ανέφερε, «χρειάζεται πολιτική σταθερότητα», «που εκφράζεται με την αναγκαία εθνική συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, τη συνταγματική αναθεώρηση, την αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα δίκαιο, αναλογικότερο σύστημα, που δίνει βιώσιμες κυβερνήσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL