Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Από τον Άρειο Πάγο / Δεκτή η αναίρεση για την άδεια στον Κουφοντίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τον Άρειο Πάγο / Δεκτή η αναίρεση για την άδεια στον Κουφοντίνα

Η υπόθεση της άδειας του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο Βόλου έπειτα από τη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου να δεχθεί την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα που δεν έδινε άδεια στον Δ. Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, χθες το ΣΤ' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Οι αρεοπαγίτες υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου.

Έτσι, το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου καλείται με νέα σύνθεση να αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας Κουφοντίνα, εάν δηλαδή εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές.

Σημειώνεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται από τις 2 Μαΐου σε απεργία πείνας, η οποία είναι και η τέταρτη στα χρόνια που βρίσκεται κρατούμενος.

Ν.Δ. και Ποτάμι μιλούν για αλλαγή του καθεστώτος των αδειών των κρατουμένων

Η Ν.Δ. έσπευσε σε ανακοίνωσή της να προαναγγείλει νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τις άδειες των κρατουμένων επί τα χείρω. «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα σχολιάσει τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης. Θα υπενθυμίσει, ωστόσο, ότι, εφόσον την εμπιστευθούν οι πολίτες, είναι δέσμευσή της να αλλάξει άμεσα τον νόμο για τις άδειες που δίνονται σήμερα, ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους» αναφέρει.

Από το Ποτάμι, που κατά τα άλλα δηλώνει ότι είναι "ο κρίσιμος παράγων ώστε η χώρα να μη μετακυλήσει στη Δεξιά, ο Γ. Μαυρωτάς, σε ανάλογη λογική με τη δήλωση της Ν.Δ., δήλωσε χθες: «Το Ποτάμι έχει ζητήσει την κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου που έχει δημιουργήσει πολλές παρενέργειες, καθώς και την αλλαγή του καθεστώτος αδειών κρατουμένων, όπου η μεταμέλεια πρέπει να αποτελεί βασικό κριτήριο, γιατί αλλιώς το σωφρονιστικό μας σύστημα δεν έχει νόημα. Λέμε ότι η Πολιτεία δεν πρέπει να εκδικείται, αλλά δεν μπορεί και να εκβιάζεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL