Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Γηροκομείο Αθηνών και Άσυλο Ανιάτων / Γηροκομείο Αθηνών και Άσυλο Ανιάτων: Επεκτείνεται η γάγγραινα της κακοδιαχείρισης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γηροκομείο Αθηνών και Άσυλο Ανιάτων / Γηροκομείο Αθηνών και Άσυλο Ανιάτων: Επεκτείνεται η γάγγραινα της κακοδιαχείρισης

Στον κατάλογο των υπό εξέταση από τις εισαγγελικές αρχές φιλανθρωπικών ιδρυμάτων για κακοδιαχείριση έρχεται να προστεθεί και το Άσυλο Ανιάτων ύστερα από την πολύκροτη υπόθεση του Γηροκομείου Αθηνών, για το οποίο η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε προ ημερών και βρίσκεται σε εξέλιξη. Το ζήτημα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη να θέτει προτάσεις για τη διάσωση του Γηροκομείου Αθηνών και τη δημοτική αρχή Καμίνη να επιφυλάσσεται.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, χθες, η πρόεδρος της διαπαραταξιακής Επιτροπής Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Μ. Δασκαλάκη, υπάρχει σωρεία καταγγελιών για κρούσματα κακοδιαχείρισης στο Άσυλο Ανιάτων αναφορικά με αδιαφανή διαδικασία εκποίησης ακινήτων που ανήκουν στο ίδρυμα. Η ίδια ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους ότι έχει καταθέσει τις καταγγελίες στην Εισαγγελία ζητώντας της περαιτέρω διερεύνηση.

Την ίδια ώρα το Γηροκομείο Αθηνών βρίσκεται ξανά σε δίνη, καθώς είναι ακόμη αδύνατον να γίνουν ελεύθερες εκλογές για τη νέα διοίκηση. Σύμφωνα με τη Μ. Δασκαλάκη, ο προσωρινός πρόεδρος Ζώης Κολιός προέβη σε μεθόδευση τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου να ματαιώσει τις προκηρυχθείσες εκλογές, καθώς σε αυτές θα συμμετείχαν μέλη που είχαν εγγραφεί από την προηγούμενη προσωρινή διοίκηση.

Επίσης τον κατήγγειλε πως παραβιάζει τη δικαστική απόφαση βάσει της οποίας είναι τοποθετημένος και προχωρά σε προσλήψεις, ενώ αυτό δεν ανήκει στα καθήκοντά του. Έντονη ήταν η αντιπαράθεση του Ζ. Κόλια με τη Μ. Δασκαλάκη καταμαρτυρώντας ότι ο ίδιος βρίσκεται σε ρήξη με τον δήμο.

Πυροσβεστικά λειτούργησε η παρέμβαση του επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” Ρ. Αξελού, ο οποίος πρότεινε αντί των αντεγκλήσεων να οριστεί προσωρινή διοικούσα επιτροπή που συγκροτείται από τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου με πρόεδρό της τον Γ. Καμίνη.

Ο δήμαρχος επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων υπογραμμίζοντας: “Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Ορίσαμε επίτροπο και μετά βρέθηκαν άνθρωποι εκτεθειμένοι”. “Δεν είμαι της άποψης να φτιάξουμε προσωρινή διοίκηση στο Γηροκομείο Αθηνών, το οποίο θα αντανακλά τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, γιατί δεν θα έχει καμία σύμπνοια” κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL