Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Επεισόδια μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Πολυτεχνείου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επεισόδια μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Πολυτεχνείου (Video)

Update: 21:41 Νέες ρίψεις νερού πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ειδικό όχημα της αστυνομίας που βρίσκεται επί της οδού Πατησίων, προς την πλευρά του Πολυτεχνείου, όπου είναι συγκεντρωμένα νεαρά άτομα. Οι νεαροί εξακολουθούν να πετούν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που από την πλευρά τους κάνουν και πάλι χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Σημειώνεται παράλληλα, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της τροχαίας, ότι έχουν ανοίξει πλέον όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, εκτός από την οδό Πατησίων που είναι κλειστή από την Ομόνοια έως την αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ωστόσο η κίνηση στα δυο ρεύματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας διεξάγεται κανονικά.

20:40 Όπως ενημέρωσε η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του μετρό και η κυκλοφορία του μέσου γίνεται πλέον κανονικά.

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όταν μετά το τέλος των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα επί της οδού Εγνατία και έβαλαν φωτιές. Με “ορμητήριο” την Πολυτεχνική Σχολή πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα, στο τμήμα της Εγνατίας από την βόρεια πύλη της ΔΕΘ έως την οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Η Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. Οι καπνοί και τα χημικά έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

20:35 Ειδικό όχημα της ελληνικής αστυνομίας κάνει αυτή την ώρα ρίψεις νερού επί της οδού Πατησίων προς την πλευρά του Πολυτεχνείου όπου είναι συγκεντρωμένα αρκετά άτομα. Τα άτομα αυτά πετούν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και κομμάτια από μάρμαρα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που από την πλευρά τους κάνουν ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης καθώς και δακρυγόνων προκειμένου να απομακρύνουν τους ταραξίες.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Στα συγκεκριμένα σημεία πετούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Η ένταση συνεχίζεται στη Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο. Ρίψεις μολότωφ σε Τσαμαδού και Τοσίτσα. Πολλές διμοιρίες ΜΑΤ περιφρουρούν στα γύρω στενά. 8 προσαγωγές ως αυτή την ώρα. Οι νεαροί μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Αρχικά, μικρή ένταση σημειώθηκε στην Αλεξάνδρας μεταξύ αστυνομικών και ομάδας νεαρών αντεξουσιαστών. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Οι διαδηλωτές έφτασαν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του φασισμού.

Ακολουθεί ξεχωριστή πορεία του ΚΚΕ που βρίσκεται στο ύψος του Πολεμικού μουσείου.

20:86 Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Νεαρά άτομα πετούν πέτρες αι βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών και μέσα από κτίριο του Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα επεισόδια σημειώνονται στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού.

https://www.youtube.com/embed/29VVD5UpT4Y?showinfo=0

Νωρίτερα: Η μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου

Δεκαεννέα συλλήψεις για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Δυναμική παρουσία του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου (photo)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL