Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C21.3°C
5 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.4°C21.6°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.7°C23.2°C
4 BF 44%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.7°C
5 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.5°C19.0°C
2 BF 68%
Οι φασίστες προκαλούν και πάλι, 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι φασίστες προκαλούν και πάλι, 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Γρονθοκοπήθηκε άγρια ενώ οι δράστες φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χ.Α. Πρόκειται για «ενέδρα» εις βάρος του καθώς είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης και της συμμετοχής του στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί σε συνέντευξή του στο Κόκκινο ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου.

«Η δίκη της Χ.Α. έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα» πρόσθεσε. Η δράση της φασιστικής οργάνωσης κλιμακώνεται τελευταία καθώς επίθεση είχαν δεχθεί τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Σαλαμίνα και όσο η δίκη καθυστερεί τόσο αποθρασύνονται.

Ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Στο πλευρό του έσπευσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Γεωργαντάς.

Να σημειωθεί ότι σχεδόν ένα μήνα πριν επίθεση με μολότοφ από 5-6  κουκουλοφόρα άτομα και μηχανές είχαν δεχθεί τα γραφεία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.

H είδηση της φασιστικής επίθεσης, όπως μεταδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου από την ΕΡΤ.

"Ανεξέλεγκτη η δράση των ακροδεξιών δολοφόνων"

Την συμπαράστασή του στον αντιφασίστα Βαγγέλη Παπαμιχαήλ εξέφρασε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

«Τις ημέρες που συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θρασύδειλα ακροδεξιά στοιχεία επανεμφανίστηκαν για να επιτεθούν αυτή τη φορά κατά ενός νέου, του αντιφασίστα Βαγγέλη Παπαμιχαήλ στο Πέραμα» δήλωσε ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος για την επίθεση στον Β. Παπαμιχαήλ.

«Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι και συνεχίζουν να απειλούν και να δηλητηριάζουν τις γειτονιές μας. Το νέο χτύπημα των φασιστοειδών υπενθυμίζει σε όλους και όλες ότι πρέπει τώρα να μπει οριστικά ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση των ακροδεξιών δολοφόνων» αναφέρει ο Χρ. Βρεττάκος και προσθέτει:

«Στεκόμαστε δίπλα στον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, δίπλα στους αγωνιστές και συνανθρώπους μας που δέχονται καθημερινά τις επιθέσεις των τραμπούκων νεοναζί. Στεκόμαστε ως κοινωνία απέναντι σε αυτούς που μας τρομοκρατούν, σε αυτούς που θέλουν να μας στερήσουν την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.

Ως Δημοτική Αρχή καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις, για την επέτειο από τα 5 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα».

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. καλύπτει τη φασιστική βία

«Στο κόμμα του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη, είναι απολύτως αποδεκτή η κάλυψη της φασιστικής βίας και ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθεί αμέτοχος τις εξελίξεις» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την «ακροδεξιά αθλιότητα του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα, Στάθη Τετράδη, ο οποίος έφτασε στο σημείο να επιχαίρει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη βίαιη, φασιστική επίθεση που δέχτηκε μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας προσβάλλει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυριακό Μητσοτάκη.

Η Ν.Δ. δεν έχει καταδικάσει την φασιστική επίθεση ως τώρα, την ίδια ώρα ο αρχηγός της δεν βρίσκει ούτε έναν ακροδεξιό στο κόμμα του…

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακροδεξιά βία και δεξιά σιωπή

Η Ν.Δ. δεν καταδικάζει τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται, ειδικά όταν προέρχεται από φασίστες

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ακροδεξιά δεν υπάρχει στη ΝΔ

Επίθεση φασιστών κατά 28χρονου στο Πέραμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL