Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
3 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C19.6°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.0°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.8°C17.8°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C17.3°C
0 BF 72%
Οι φίλοι του 15χρονου μαθητή τον αποχαιρετούν με ένα δριμύ κατηγορώ κατά του bullying
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι φίλοι του 15χρονου μαθητή τον αποχαιρετούν με ένα δριμύ κατηγορώ κατά του bullying

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 15χρονου την Τρίτη. Με κείμενο που αναρτήθηκε στα social media οι φίλοι του 15χρονου τον αποχαιρετούν καταγγέλλοντας το bullying που υπέστη ο μαθητής.

«Είσαι περήφανος; Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; Είσαι περήφανος που εξαιτίας του κόμπλεξ σου χάθηκε μια ζωή; Είσαι περήφανος που στέρησες ένα μέλος μιας οικογένειας, έναν αδελφό και έναν φίλο; Είσαι περήφανος που σκότωσες έναν 15χρονο με όνειρα και στόχους, όπως όλοι μας; Είσαι περήφανος που του στέρησες το μέλλον και στέρησες ένα κομμάτι της ζωής όλων μας;», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο των φίλων του μαθητή. 

«Ορίστε, τώρα πια πάει... Πώς νιώθεις... Για πες... Εφυγε το κόμπλεξ σου ή ακόμα... Τον κατέστρεψες και μας κατέστρεψες. Του στέρησες τη ζωή, τους στόχους, το μέλλον και πολλά άλλα. Και εμάς μας στέρησες έναν φίλο που ήταν πάντα εκεί για εμάς και νοιαζόταν για τους φίλους του και την οικογένειά του. Και πονούσε. Πονούσε πολύ. Επρεπε να τον οδηγήσεις σε αυτό το σημείο πια για να καταλάβεις ότι ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΝΑΝΕ».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ άρχισε να γράφει τις πρώτες του σημειώσεις στις αρχές Ιουνίου. Αναφερόταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην ψυχολογική βία που δεχόταν από συμμαθητές και φίλους, χωρίς όμως να τους κατονομάζει. Τελευταίο φραστικό επεισόδιο όπως αναφέρει στο ημερολόγιο του σημειώθηκε στις 6 Ιουλίου, όπου είχε έντονο καβγά με φίλη του αλλά και φίλους του που ήταν στην ίδια παρέα. Αυτό φαίνεται, σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας πως τον επηρέασε αρνητικά και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στη μια και μισή τα ξημερώματα της Κυριακής βρέθηκε από τους γονείς του απαγχονισμένος στην πέργκολα της μονοκατοικίας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς αλλά και οι φίλοι του 14χρονου. Στην τελευταία του σημείωση στο ημερολόγιο, ζητάει χίλια συγγνώμη από τους γονείς του και τον αδελφό του, τονίζει πως τους αγαπάει πάρα πολύ αλλά «δεν αξίζει να ζει μόνο γι΄ αυτούς».

Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην εισαγγελέα ανηλίκων η οποία αναμένεται να αρχίσει την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι λόγοι που οδήγησαν στην αυτοχειρία το 14χρονο παιδί, καταλογίζοντας τυχόν ποινικές ευθύνες.

Μέτρα για την προστασία των παιδιών από τον σχολικό εκφοβισμό ζητά το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Διαβάστε επίσης:

«Υπερασπίσου το παιδί... Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL