Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Σωκράτης Φάμελλος / Αναγκαία η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σωκράτης Φάμελλος / Αναγκαία η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Στην ανάγκη να ενταχθεί στον σχεδιασμό η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγής εστίασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλος στην παρέμβασή του, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και η μεταφορά, η μετατόπιση δραστηριοτήτων από περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως και ανακατασκευή έργων που αφορούν, λόγου χάρη, την παροχέτευση των πλημμυρικών παροχών.

Ο Σ. Φάμελλος προανήγγειλε ότι το ΥΠΕΝ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία ετοιμάζουν δύο νομοσχέδια, τα οποία θα ολοκληρωθούν εντός του 2018. Όπως είπε, "το ένα αφορά τα υδατορέματα και θα περιλαμβάνει και εργαλεία σχεδιασμού για τα θέματα των πλημμυρικών παροχών, αλλά και εργαλεία πρόληψης για το θέμα της μεταφοράς δραστηριοτήτων ή των ανακατασκευών κάποιων έργων, γιατί πρέπει να παρέμβουμε. Το δεύτερο είναι το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, που επίσης θα λύσει τέτοια ζητήματα όσον αφορά υποδομές και παρεμβάσεις για την προστασία των ακτών και τη διάβρωση, που είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα".

Χαρακτήρισε τα περιφερειακά σχέδια προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή ως το πιο σημαντικό εργαλείο που διαθέτουμε. Σε επίπεδο Ε.Ε και Μεσογείου, το ΥΠΕΝ διαθέτει δύο νέες προτάσεις, πρόσθεσε και εξήγησε ότι η πρώτη συνδέεται με το πρόγραμμα Life για το κλίμα που μπορεί να δώσει καινούργια δεδομένα για κλιματικές προβολές και για νέες πιλοτικές δράσεις και η δεύτερη αφορά "την πολύ ισχυρή συνεργασία με την Κύπρο και το Ισραήλ" και την από κοινού εγκατάσταση πλατφόρμας παρακολούθησης των δεδομένων της κλιματικής αλλαγής, που μπορεί να αποτελέσει τον πρόδρομο δημιουργίας ενός Παρατηρητηρίου για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL