Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Φωτίου: Μείωση της παιδικής φτώχειας, ρύθμιση για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα (Video)

Αν πρόκειται για 4ο μνημόνιο όπως λέει η Ν.Δ. πως θα το προσπεράσει με μία τροπολογία αναρωτήθηκε η αναπληρώτρια  υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου το πρωί στην ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας «φούσκες» και «τζάμπα μαγκιές» την τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ.

«Από 01.01.2919, 500.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση των συντάξεων τους γιατί με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων έχουν αύξηση αυτοί που έχουν πολύ χαμηλές συντάξεις» τόνισε η κ. Φωτίου.

Όπως εξήγησε «στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια το οποίο σημαίνει ότι δεν θα δανείζεται πλέον η χώρα για να αναγκάζεται σε μεταρρυθμίσεις. Εφόσον πιάνουμε τα πλεονάσματα η κυβέρνηση είναι ελεύθερη να διαπραγματεύεται και να υποβάλλει τη δική της πολιτική. Γι’ αυτό λέμε «υπομονή» και αυτή τη χαρά στη Ν.Δ. να κόψουμε τις συντάξεις «δεν θα της την χαρίσουμε».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα χρόνια 2015 και 2016, η παιδική φτώχεια έπεσε κατά δύο μονάδες μόνο με την εφαρμογή του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση. Με τα μέτρα που θα μπουν το 2018 αυτά που δώσαμε το 2017 όπως το ΚΕΑ 720 εκ., τα 150.000 γεύματα την ημέρα ρίχνουν εντυπωσιακά την υλική στέρηση των παιδιών.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε εκτενώς στο δημογραφικό πρόβλημα και την αντιμετώπισή του. Εφαρμόσαμε το πρόγραμμα 70.000 δωρεάν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και φέτος θα μπουν 120.000 δωρεάν ενώ φτιάχνουμε 400 καινούργιους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το 2019 – 2020 θα ιδρύσουμε 1.800 επιπλέον παιδικούς σταθμούς για να βάλουμε 165.000 παιδιά δωρεάν.

Αυξήσαμε τα οικογενειακά επιδόματα και καθιερώνουμε τα σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία της χώρας δήλωσε η κ. Φωτίου ενώ αναφέρθηκε στην ρύθμιση που έρχεται για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Εισάγεται ο θεσμός του μόνιμου επτιρόπου του παιδιού και το ηλεκτρονικό μητρώο παιδιού, δηλαδή έχει φάκελλο στο ΕΚΑ. Επιπλέον αυξάνονται οι δομές για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Όπως δήλωσε η κ. Φωτίου "πρέπει να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού".

"Η Ελλάδα δείχνει την ανθρωπιά της" και θα πρέπει όλο το Κοινοβούλιο να στηρίξει αυτή τη ρύθμισης. Όλοι οι φορείς έχουν ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου αυτού. Όσοι υποστήριζαν ότι "μένουν Ευρώπη", ας ψηφίσουν το νομοσχέδιο για να το στηρίξουν" είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Κατάντια...

Είναι προφανές ότι η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του SPD, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η παρέμβασή του, πόνεσε πολλούς. Η παρουσία του στο Παρίσι, επίσης. Και ακόμα πιο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο