Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Αγρια φασιστική επίθεση στον Γ. Μπουτάρη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγρια φασιστική επίθεση στον Γ. Μπουτάρη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων (Video)

Ο κ. Μπουτάρης μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας μετέβη στον Λευκό Πύργο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Συγκεντρωθέντες του επιτέθηκαν απρόκλητα, αρχικά λεκτικά, ζητώντας του να αποχωρήσει. Στη συνέχεια ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του ασκώντας και σωματική βία ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές και στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη. Οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο, ενώ μετά την επίθεση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

https://www.youtube.com/embed/8KSJcqp_528

"'Αθλια, απαράδεκτη και άνανδρη" χαρακτηρίζει την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα.
Η κ. Γούλα, η οποία συνόδευε τον κ. Μπουτάρη στις εκδηλώσεις, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μεταφέρει τις στιγμές της επίθεσης σε βάρος του δημάρχου. "Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Είχαν πρόθεση να του κάνουν κακό και φαινόταν, γιατί τον χτυπούσαν και στο κεφάλι. Χτύπησαν και εμένα και τους αστυνομικούς που τον προστάτευαν. Και όταν φτάσαμε στο αυτοκίνητο, κλωτσούσαν την πόρτα, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι".
Σύμφωνα με την κ. Γούλα "ο δήμαρχος ήταν απροστάτευτος. Στο χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και διοργανωτής ούτε για δείγμα".

Πηγή ΑΜΠΕ

Καταδικάζουν την φασιστική επίθεση

Αλ. Τσίπρας: Αυτοί που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη είναι ακροδεξιοί τραμπούκοι

Δ. Τζανακόπουλος: Ντροπή για τη φασιστική επίθεση εναντίον του Γ. Μπουτάρη  

"Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας", αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου

https://twitter.com/renadourou/status/997919015271043073?ref_src=twsrc^tfw

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση

   Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον αποτροπιασμό του και την απερίφραστη καταδίκη του για την φασιστικής -κατά την επιεικέστερη έκφραση- νοοτροπίας επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από περιθωριακά στοιχεία.

Σταύρος Θεοδωράκης:
"Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας "σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ".

Απόστολος Τζιτζικώστας: "Απόλυτα καταδικαστέα"

"Η βία από όπου και αν προέρχεται, εναντίον οποιουδήποτε και αν στρέφεται, δεν έχει καμία θέση σε μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία. Καμία διαφωνία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις" τονίζει στην ανάρτησή του ο κ. Τζιτζικώστας.

 Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Θαν. Θεοχαρόπουλος : Ντροπή, αίσχος και οργή!

Ντροπή, αίσχος και οργή! Η τραμπούκικη επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, τονίζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Η απερίφραστη καταδίκη αυτής της άθλιας επίθεσης είναι αυτονόητη. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι αναγκαία.
Είναι στοιχειώδης υποχρέωση όλων των δημοκρατικών πολιτών να απομονώσουμε άμεσα αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές γιατί η ανοχή αποτελεί συνενοχή. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι υπέρμαχος της ανοιχτής κοινωνίας που οραματιζόμαστε. Για αυτό αποτελεί στόχο ακραίων στοιχείων και εθνικιστών. Δεν θα τους περάσει, η βία θα ηττηθεί, υπογραμμίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Οι ποντιακές ομοσπονδίες καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γ. Μπουτάρη

  "Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ακραία στοιχεία, δράστες της επίθεσης, ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο", αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι ποντιακές ομοσπονδίες.
  "Αναφέρουμε ότι μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τον δήμαρχο", καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χρήστος Τοπαλίδης, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χριστίνα Σαχινίδου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλλινοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ, Στέργιος Καλπαζίδης.

Κίνημα Αλλαγής: Να απομονωθούν οι τραμπούκοι

   Το Κίνημα Αλλαγής καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
   Τέτοιες τραμπούκικες, ανεπίτρεπτες συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Τα ακραία στοιχεία που διέπραξαν αυτή την επίθεση αμαυρώνουν τη μέρα μνήμης και δεν έχουν καμιά σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ποντίων που τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους σε όλη τη χώρα τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του τουρκικού εθνικισμού»

Ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναδάκης

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fxvernard%2Fposts%2F2076031702666126&width=500

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς

https://twitter.com/nikospappas16/status/997931078961848323?ref_src=twsrc^tfw

Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης

https://twitter.com/CZachariadis/status/997922818665930753?ref_src=twsrc^tfw

Γ. Παπανδρέου: Σκοτεινή σελίδα η επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

«Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη φέρνει στο μυαλό σκοτεινές σελίδες της ιστορίας μας. Είναι αυτονόητη η δίωξη των υπευθύνων και η απομόνωση όσων θέλησαν να μετατρέψουν τη σημερινή ημέρα μνήμης σε μέρα μίσους και διχασμού.»

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία

Κάποιοι επώασαν το αυγό του φιδιού – το χάιδεψαν, το προέβαλαν, το ανέδειξαν. Το ξέπλυναν στη συνείδηση τμήματος της κοινής γνώμης, με την αποδοχή της «ισότιμης» συμμετοχής του στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό. Το καλοδέχτηκαν σαν ίσο, σαν όμοιο, σαν ίδιο… Μόνο που το φίδι εκκολάφτηκε και απειλεί, πια, τους πάντες και τα πάντα

https://twitter.com/tr_alexandros/status/997919894980132864?ref_src=twsrc^tfw

Φωτεινή Βάκη: Καμία ανοχή στους αρνητές και εχθρούς της δημοκρατίας

Εμπόριο «πατριωτισμού», αρειμάνιοι και ανεγκέφαλοι εθνικισμοί, διχασμοί που τραυματίζουν το σώμα της κοινωνίας ανάμεσα σε «εθνομηδενιστές» και «υπερπατριώτες», γίνονται κατάλληλες θερμοκρασίες για να επωαστεί και τελικά να σπάσει το αυγό του φιδιού. Πίσω από τους "αγανακτισμένους πολίτες" κρύβονται τα συνήθη φασιστοειδή και οι νέο-Γκοτζαμάνηδες που δεν δίστασαν να επιτεθούν και να τραυματίσουν τον Γιάννη Μπουτάρη. Στη Θεσσαλονίκη, τη Σαλουνίκ, Σελανίκ, κοσμοπολίτισσα, μάνα της προσφυγιάς και των φτωχών, του διεθνισμού και της Φεντερασιόν του Μπεναρόγια. Καμία ανοχή στους αρνητές και εχθρούς της δημοκρατίας

Κώστας Πουλάκης: Οι υπαίτιοι αυτής της επίθεσης πρέπει να λογοδοτήσουν χθες.

Για την επίθεση σε βάρος του εκλεγμένου Δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν υπάρχει κανένα "ναι, αλλά..." και δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Το φίδι έχει βγει προ πολλού από το αυγό του και τρέχει στους δρόμους των πόλεων μας, απειλώντας όποιον τολμάει να εναντιωθεί στο μισαλλόδοξο, εθνικιστικό και ρατσιστικό φανατισμό του. Οι υπαίτιοι αυτής της επίθεσης πρέπει να λογοδοτήσουν χθες. Και όλοι μας να προβληματιστούμε και να αντιδράσουμε. Είναι ήδη αργά.

Η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου:

“Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε την επιθετική ενέργεια εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου. Κάθε τέτοια βίαιη ενέργεια στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL