Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το Ισραήλ δεν αισθάνεται να απειλείται μόνο από τις σφεντόνες αλλά και από το Twitter

ΑΜΠΕ

“Το Ισραήλ δολοφονεί παλαιστίνιους στη Γάζα. Αυτή είναι η είδηση. Δεν επιδέχεται προπαγάνδας, έγραψε λιτά ο “idiotypos” και το ελληνικό twitter ταυτίστηκε”

Μπλοκ μοίρασε ο επίσημος λογαριασμός της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, “Israel in Greece” στο Τwitter.

To tweet που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους Έλληνες χρήστες έγραφε συγκεκριμένα “Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν ένας όχλος δεκάδων χιλιάδων παλαιστινίων περνούσε τα ισραηλινά σύνορα και έκανε επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών χωριών εκεί κοντά.”

 

Πλήθος χρηστών του twitter αποδοκίμασε την ανάρτηση κάνοντας λόγο για υποκρισία, όταν μία πολεμική υπερδύναμη όπως το Ισραήλ αισθάνεται απειλή από 18χρονους διαδηλωτές με σφεντόνες.

Αφού η ιντερνετική κατακραυγή συνεχίστηκε το Israel in Greece προχώρησε σε αναδημοσίευση χάρτη ώστε να πείσει τους “άπιστους θωμάδες” του twitter για το “μέγεθος της απειλής”.

 

Το ελληνικό twitter ωστόσο δε “μάσησε” και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του, αποδοκιμάζοντας την σφαγή στη Γάζα, αναδεικνύοντας μετά από πολύ καιρό ένα σημαντικό θέμα.

Τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα τα πιο επικριτικά σχόλια να “μπλοκαριστούν” τόσο αυτά όσο και οι χρήστες τους από το Israel in Greece.

“Το Ισραήλ δολοφονεί παλαιστίνιους στη Γάζα. Αυτή είναι η είδηση. Δεν επιδέχεται προπαγάνδας, έγραψε λιτά ο “idiotypos” και το ελληνικό twitter ταυτίστηκε”.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικός πόλος: από την εξαγγελία στην πράξη

Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πόσο εύκολο όμως είναι να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο; Και ποιες είναι οι αντιφάσεις και τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν;

Δειτε ολοκληρο το αρθρο