Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ανδρέας Νεφελούδης: / Ανδρέας Νεφελούδης: Ο Θ. Καρυπίδης έχει αποθρασυνθεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανδρέας Νεφελούδης: / Ανδρέας Νεφελούδης: Ο Θ. Καρυπίδης έχει αποθρασυνθεί

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΟΥΛΑ ΠΛΗΚΑ

Θεσσαλονίκη: Στην αποθράσυνση του «επιχειρηματία» και προέδρου της ΠΑΕ Άρης Θ. Καρυπίδη (σ.σ.: των γνωστών σούπερ μάρκετ με τα λουκέτα και τους 1.500 απλήρωτους εργαζόμενους), εξαιτίας της ατιμωρησίας του από τη Δικαιοσύνη αποδίδει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης τη μηνυτήρια αναφορά που του άσκησε χθες για τα όσα είπε για την περίπτωσή του στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης ΤV 100 πριν από λίγες ημέρες.

Μιλώντας στην «Αυγή», ο Ανδρέας Νεφελούδης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς του επιχειρηματία, με την οποία και ζητά την ποινική του δίωξη και την άμεση σύλληψή του για εξύβριση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση. Ωστόσο, όπως τόνισε, επιμένει σε όσα του προσάπτει αναφορικά με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ενώ ήδη συνεργάζεται με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα απειλητικά και εξυβριστικά μηνύματα που λαμβάνει για τον ίδιο και την οικογένειά του από άτομα που φέρονται να είναι οπαδοί του Άρη και που, όπως σημειώνει, για όλα αυτά ηθικός αυτουργός είναι ο συγκεκριμένος "επιχειρηματίας".

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι ο Θ. Καρυπίδης, που χρωστά τεράστια ποσά στο ασφαλιστικό σύστημα, στους εργαζόμενους και στις τράπεζες, ως ποδοσφαιρικός παράγοντας και πρόεδρος του Άρη, συμπεριφέρεται πλουσιοπάροχα και φέρεται να σκορπίζει «χρήμα με ουρά...» για την κίτρινη ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης. Ουδείς, βέβαια, γνωρίζει από πού προέρχεται όλο αυτό το χρήμα. Έτσι απολαμβάνει και τη στήριξη μεγάλης μερίδας οπαδών του Άρη.

"Πού βρίσκει τα χρήματα;"

"Είναι το μεγαλύτερο 'λαμόγιο' της ελληνικής επιχειρηματικότητας" τονίζει ο Αν. Νεφελούδης και εξηγεί ότι "χρωστάει 40 εκατ. ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα από εισφορές εργαζομένων που δεν έχει καταβάλει και 20 εκατ. ευρώ για αμοιβές εργαζομένων και έχει το θράσος να ζητά να μεσολαβήσω, προφανώς παράνομα, στην τράπεζα Alpha Bank για να απελευθερώσει 1,5 εκατ. ευρώ για τους εργαζόμενους. Βέβαια, η τράπεζα τα παρακρατά, διότι χρωστάει και εκεί κάτι εκατομμύρια».

Νωρίτερα, ο Αν. Νεφελούδης, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο γι' αυτήν την υπόθεση, υποστήριξε ότι "είναι ακόμη μία προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων", καθώς το ποσό που ζητά να εκταμιεύσει η τράπεζα είναι ελάχιστο μπροστά στα 20 εκατ. που τους οφείλει και γνωρίζει καλά ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται, αφού χρωστά και στην τράπεζα κάποια εκατομμύρια. "Το ερώτημα που έθεσα είναι πού βρίσκει ο κύριος αυτός τα χρήματα. Έχει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, έχει μια εταιρεία με παλέτες. Καλούν τους εργαζόμενους και κάτι υπογράφουν για να διεκδικήσουν χρήματα. Τι κομπίνα ετοιμάζει πάλι δεν καταλαβαίνω...» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζει επίσης ότι από το 2016 έχουν ασκηθεί συνολικά 170 μηνύσεις και εγκλήσεις αυτόφωρης διαδικασίας κατά του Θ. Καρυπίδη από τους εργαζόμενους και από υπηρεσίες του υπουργείου «και δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία σε βάρος του". Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι όταν αναφέρθηκε το όνομα του συγκεκριμένου ατόμου στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωπος του Δήμου Βέροιας εκφράστηκε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του Θ. Καρυπίδη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, ενώ χρωστά σε κόσμο και κοσμάκη, κυκλοφορεί με την Porsche του προκαλώντας την τοπική κοινωνία...

Τι αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά

Ο Θ. Καρυπίδης στηρίζει τη μηνυτήρια αναφορά του σε εκπομπή της ΤV 100, στην οποία ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας μίλησε για «καινούργια απάτη του Καρυπίδη σε βάρος των εργαζόμενων και των πολιτών», αναφορικά με τα 1,5 εκατ. που ζητά ο επιχειρηματίας να απελευθερωθούν για τους εργαζόμενους και με εξώδικο ζήτησε τη μεσολάβηση του κ. Νεφελούδη στην Alpha Bank. Επίσης αναφέρει ως συκοφαντικές και υβριστικές τις φράσεις του Αν. Νεφελούδη ότι «ο ίδιος εκμεταλλεύεται, προστατεύεται από ένα πάθος λογικό των ανθρώπων που περιβάλλουν τον Άρη Θεσσαλονίκης για να καλύψει τις δικές του, αν θέλετε, αμαρτίες, τις οικονομικές" και "είναι εθισμένος στο να λέει ψέματα και να εξαπατά τον κόσμο". Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη μηνυτήρια αναφορά δεν γίνεται καμία μνεία στα πολλά του χρέη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL